HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Jump! in Sick

2010.11.22. 19:41 :: Scandal Douglas

írta: Hera Poliatevska 

Ez egy régi játékom SL-ben; ha néha sporttal akarom levezetni RL fáradtságomat, elmegyek a sick-re, és Ugrálok!

A játékhoz az adta az ötletet. amikor először meglátogattam a sick nevű japán cyberpunk sim-et (Teleport: http://slurl.com/secondlife/sick/198/130/28), amiről már biztos mindenki hallott és járt is ott. A sick-en nem lehet repülni - viszont a lepattant nagyvárosi díszleteket keresztül-kasul fonják a csőrendszererek, vas-traverzek, rácsokból álló vízszintes járatok, amelyek egyre feljebb és feljebb vezetik a látogató tekintetét. Vajon nem azért, hogy...?

Jump! in sick: ez a tábla = lezuhanó ugrálók?Jump! in sick: kis gyakorlással már helyből felugrunk a bódé tetejére

Persze lehet, hogy ennek megvan a magyarázata, amiről nem tudok; lehet, hogy van köztünk olyan kedves neko avatar, aki elmondaná itt, hogy ezek a járatok valójában macska-járatok, amik japán nekók számára épültek.... nem tudom. Nekem biztos valahol egy másik japán "sport" villant be, amire a Madonna-videoklipből emlékeztem. Számomra a kihívás a sick-en ez: juss egyre feljebb és feljebb, lehetőleg ne a lépcsők, hanem az E gomb haszálatával. A játéknak ott van vége, amikor elérsz egy olyan magas pontot, ahol "a világ királya vagyok".  

Jump! in sick: ide is beestem... de ki lehet ugrani!Jump! in sick: egy rossz mozdulat, és a földön végzem...

Egyébként is rámfér a gyakorlás a billentyűkkel. Egy év után az avatarom azt hinné, tudja használni a mozgást irányító gombokat - hát nem. Az E gomb csodálatos dolog. Nem mindegy, milyen hosszan nyomjuk meg (dupla ugrást is okozhat), és ugrás közben is lehet fordulni-manőverezni a többi gombbal - hihetetlen ugrásokat lehet végrehajtani nem is olyan hosszú gyakorlás után. Ugyanakkor itt az egyensúlyozásra is szükség van: sokszor domború csöveken haladok előre a magasban, és a finom lépkedés is külön gombkombináció. (Tipp, aki még nem használta: a trükk az, hogy az avatarunkat az egér bal gombjával "tarkón ragadjuk", folyamatosan lenyomva tartva a bal egérgombot, miközben másik kezünkkel a "felfelé nyíl" gombbal tudjuk a finomabb előrelépkedést elérni. Így pl. mozgás közben szinte teljesen felülnézetből is láthatjuk az avatarunkat, ami a csöveken mászkálva nagyon hasznos.)

Jump! in sick: ugrok!! :)Jump! in sick: a túloldalra átjutást keresve...

Az első szintre kezdőként még lépcső segítségével jutok fel, de onnantól minden újabb előrejutás egy fejtörés. Ha átmegyek az utca felett a túloldalra, onnan merre tudok felugrani? Ha továbbmegyek ezen a vastag csövön, mikor kell áttérni róla egy oldalágra? És át tudok-e ugrani az épület sarkáról ferdén a másik sarokba?  

Jump! in sick: a csőrendszeren egyensúlyozvaJump! in sick: egyre feljebb az utcaszint fölé

Persze sokszor lepotyogok az aszfaltra, amin biztos jól szórakoznak a környéken ácsorgó cyberpunk nehézfiúk, de nem zavar, ilyenkor újrakezdem, kicsit máshonnan. Hihetetlen jó érzés, amikor egy ugrás tökéletesen sikerül, és pontosan ott landolok, ahol akartam. Ha belejön az ember (avatar), szinte már állandóan ugrani akar, abba se lehet hagyni. Közben jó hangosan mehet a háttérben a kedvenc zenénk, és a környezet, a városrészlet körülöttünk gyönyörű, mocskos, kétes és gyanús.  

Szólj hozzá!

Címkék: játékok hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr732466234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása