HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Holá, señorita! – Nyári séta a virtuális Barcelonában

2011.05.19. 20:09 :: Scandal Douglas

Írta: Hera

Végre itt a jó idő, valóságosan is és SL-ben is, és ez egyre inkább a szabadtéri vagy mediterrán helyszínekre vonzza az avatarokat; keressük a tengerpartokat, a pálmafákat, a „kiülős” helyeket. Egyik kedvenc ilyen „kiülős” helyem SL-ben a Barcelona del Oeste sim 2008 óta, és örömmel látom, hogy nemcsak hogy létezik még, de 2010-ben megújult, átépítették (tulajdonost is cserélt), látványvilága korszerűbb és szebb lett, mint elődjéé.

SLURL: http://slurl.com/secondlife/Barcelona%20del%20Oeste/101/60/31

A sim nem azért épült, hogy bemutassa az RL Barcelonát; a fő célja inkább az volt, hogy chat-elő találkozóhely, szabadtéri kávézó és bulizóhely legyen, olyan hely, ami sohasem kihalt, ahol mindig látni sétálgató, vagy szökőkút szélén üldögélő avatarokat – persze főleg spanyolokat, akik holá-val köszöntenek, de más nyelvű turistákat is. Középpontjában a hangulatos – és RL is létező - Plaza Real, a pálmafákkal és szökőkúttal díszített hatalmas négyzet alakú tér áll, körben az árkádsor alatt üzletekkel és klubokkal, ahol hétvégeken esténként DJ-k zenélnek. Kellemes itt üldögélni, gyönyörködni az építmény arányaiban és textúráiban, az egész tér realisztikusságában; elnézegetni a bárban táncoló és a téren ácsorgó avatarokat, ahogy megszólítják egymást és ismerkednek.

 

A simen a Plazán kívül megtalálható még a La Rambla főutca egy részlete, a végén a Columbus szobor oszlopával, sőt, strand is van, bár még sose láttam ott senkit fürdőzni.

Ha megnéztük a várost, kis teleport kitérővel folytathatjuk utunkat a valóságban szintén barcelonai, SL-ben azonban egy másik sim-en megépített Güell Parkba.

http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCell_park

A park, amelyet 1900-1915 között a híres Antoni Gaudí épített Barcelonában, megvan SL-ben is, landmarkját a Plaza Realon levő diszkóklub falára kitéve vettem észre. Egy skybox-ként az égben lebegő gyöngyszem ez a virtuális park, amely sok ponton a valódi hely tökéletes másolatának tűnik – rejtély, hogy miért nem hallottam még róla sehol, pedig tehetséges kéz munkája.

SLURL: http://slurl.com/secondlife/Atlantis%20World/218/98/354

Itt megcsodálhatjuk Gaudí jellegzetes színes kerámiamozaikos, csavart vonalú, meseszerű építményeit, a növények és az épületek egybenőtt, összeburjánzó harmóniáját, és ha tetszik a stílus, a szuvenírshopban vásárolhatunk is. A bejáratnál egy apró, de hangulatos kis Gaudí múzeumot alakítottak ki a művész tervrajzaival.

1 komment

Címkék: utikalauz hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr402917602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hera Poliatevska 2011.08.22. 15:48:04

És szokás szerint máris valami egész más van a Barcelona del Oeste helyén - a Barcelona sim vagy megszűnt, vagy elköltözött; ha csak költözött, akkor majd javítom később a landmarkot hozzá.
süti beállítások módosítása