HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Non-stop party: 0-24-es klubok a Second Life-ban

2013.04.25. 00:34 :: Hera Poliatevska

Mit tehetünk, ha egy fárasztó munkahét után, túl a stresszes feladatokon, ki akarjuk engedni a gőzt - és ennek érdekében olyan helyre mennénk, ahol dübörgő és HANGOS zenét hallhatunk; ugyanakkor viszont már ahhoz sincs kedvünk, hogy este kitegyük a lábunkat a lakásból? A megoldás roppant egyszerű, be kell loggolni a Second Life-ba, és virtuális szórakozóhelyre kell menni. Kényelmesen, pizsamában, smink nélkül, kócosan, fejünkön természetesen a fejhallgatóval, hiszen amire készülünk, az HANGOS lesz, és a szomszédok már alszanak.

club8.jpg

A Second Life-on belüli egyik legnépszerűbb szórakozás a zenei klubok látogatása, a party-zás; klubok százai vetélkednek a virtuális térben a látogatókért. Stílusuk a house-tól a gothic metal-on át a tangóig és jazz-ig terjed és még tovább. Ezen belül is vannak helyek, amelyek inkább DJ-party-kat tartanak, és vannak, amelyek inkább élő előadót szerveznek. Mindkettőre érvényes, hogy belépési díj nincs, de tip-et (adományt) szívesen vesznek mind a létesítmény fenntartására, mind a DJ / fellépő vendég adomány-dobozába.

Ha előzetes party-meghívó nélkül, találomra indulunk neki az éjszakának, akkor nagy valószínűséggel azokra a helyekre fogunk eljutni, amelyek éjjel-nappal nyomatják a műsort: ezek a legnagyobb, mainstream klubok, ahol mindig "sokan vannak". Többnyire őket látjuk felsorolva akkor, amikor a login képernyőt megnyitjva a What's Hot Now menüpontra kattintunk. Ízlés szerint tölthetjük az időnket végig egy helyen, de miért tennénk, amikor a virtuális térben egy kattintás a teleport a következő klubba - legjobb szórakozás, ha egy éjszaka több helyet is végigjárunk.

club7.jpg

Kezdhetjük pl. bemelegítésként valami dinamikus dologgal; a house-trance-techno kedvelői kell, hogy találjanak jó helyet és DJ-t maguknak SL-ben, több mainstream klub is erre a profilra állt rá. Bátran tekerjük fel a hangerőt a fülhallgatónkba, amikor a ToonTopia Dance Club, az Energy Club, vagy az Element, the 8th területére lépünk, hamarosan érezni fogjuk, ahogy olvad el az egész heti stressz. A nagyobb jólmenő techno-trance-dance klubok adnak az építészetre: gondosan tervezett minimalista áramvonalas design-olt épületeket építtetnek, drága lounge bútorokkal, beépített fénycsövekkel, az épület körül általában divatos feszített vízfelülettel. Ezek a high-tech klubok arra is adnak, hogy újabb motion capture tánc animációkat kínáljanak a vendégeiknek, amíg azok náluk party-znak.

Miután már kissé jobban érzi magát az ember, kétfelé mehet: vagy még zúzósabb irányba (heavy metal-gothic-industrial), vagy kevésbé pörgős mezőkre. Az igazán jó gothic-vampire-rock-metal-industrial klubok sokkterápiával is felérhetnek, ha tényleg jók; sajnos mostanában nem ismerek ilyet (ettől még lehetnek, csak én nem találtam rá), jobb híján a gothic-electric Club Zero-ba szoktam beugrani, ha nagyon elegem van, ott még virtuális kokaint is találhatunk. Néha igazi erőpróba az ottani DJ zenei kínálatának megemésztése, de ha az ember maga alatt van, sokkterápiaként javallott. A táncparkett általában démoni-ördögi avatarokkal telik meg, ez is sokat segíthet a kikapcsolódásban... :P

Az előzőeket követő kellemes ellazuláshoz következő állomásnak én a blues-t ajánlanám. Kellemes blues-klubokat fedeztem fel mostanában, a déli államok fülledt, mocsaras, "cajun" hangulatával. Itt az is leköthet, ha csak beülünk egy hintaszékbe a tornácon (mint pl. a Voodoo Fusion-ban, a lenti video helyszíne) és nézzük a bent összekapaszkodva táncoló párokat. Párostáncos randira is alkalmas helyek a blues-kocsmák; füstös hangulatukat sokkal barátságosabbnak érzem, mint az SL-es "báltermek" estélyi ruhás feszengését. Az ilyen klubok az építészetet is lazán kezelik, nem törekednek a legújabb mesh stb. design-ra, jók nekik a régi többéves primek, azok is csak a barátságos kopottságot hangsúlyozzák.

Amikor már a blues-ból is elég volt, de még van bennem energia, mindig benézek a Runaround Sue-ba. Ez a hely egy ősrégi SL-es táncklub, ami szerintem 2007 óta ugyanúgy néz ki (borzasztóan); és mégis, a legmagasabb látogatottságú táncos klubok közé tartozik. Folyamatos élő DJ-i - és néha énekes előadói - az 50-es 60-as évek tánczenéjét nyomatják, amire vadul lehet rocky-zni. Ciki vagy nem, ósdi vagy nem, a Runaround Sue többnyire mindig bejön; azok a nők, akiket a férfi alt-om elvitt oda táncolni, először meghökkentek, de végül mindig könyörögtek, hogy csak még egy számot, még egy számot maradjunk... :)

A fentiek ellenére azonban nem vagyok elégedett a klubokkal a griden; néhány ilyen party-zás után az ember rájön, hogy a választék csak látszólagos, és nagyjából mindenhol ugyanaz megy: belépésnél felugrik a csoport-meghívó, a host üdvözöl mindenkit; a DJ az audio stream-en át néha megszólal (de ritkán mond mást a felkonferáláson kívül), a vendégek pedig táncolnak vagy ácsorognak, de oly némán, mintha ott se lennének leginkább. A zenei klubok ilyetén koreográfiája még a Second Life őskorában alakult ki és alig változott az elmúlt 5-10 évben. Voltak arra próbálkozások, hogy valahogy dinamizálják a klubok a közönséget, pl. játékokkal, contest-ekkel, de ma már ezek is idejétmúlta elemeknek tűnnek, és új dolgokat nem találnak ki a host-ok.

A program változatlansága mellett a környezet változatlansága is érdekes; elgondolkodtató, hogy egy jól menő, magas traffic-ú hely miért nem korszerűsíti a kinézetét, miért nem törekszik esztétikusabb megjelenésre, hiszen érdeklődő lenne rá. Azon is elmélázhatnánk, miért nem használnak több látványelemet a klubok: még a legjobban kinézők is csak olyasmit építenek meg, ami akár RL-ben is létezhetne; nem használják ki, hogy ez egy virtuális világ, ahol olyan effekteket lehetne létrehozni, amitől a vendégek szája tátva maradna!

Én mindig olyan SL klubot akartam találni, ahova belépve azt se tudnám, hova nézzek, annyi effekt van: video-fal, lézershow, anti-gravitációs szoba, tánc mellett más animációk is, amikkel átadhatjuk magunkat a zenének, például trambulinon ugrálva, hatalmas tüzes keréken forogva, pörgő villamosszékbe láncolva, homorú falú klubhelyiség falán vagy akár a plafonon végig-gördeszkázva stb. stb. csak hogy egy kicsit engedjem el a fantáziámat. Rengeteg hajmeresztő újdonságot lehetne kitalálni egy klubhoz, kreátorokkal legyártatni, de nem látok ilyeneket. Talán csak pénz kérdése. Az igényes scriptelt tárgyak drágák... valószínűleg a lag-ot is növelik... csak arra az egyre nem merek gondolni, hogy nem lenne rá igény se?

Szólj hozzá!

Címkék: klub érdekességek utikalauz hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr145240464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása