HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Luckstone suli

2012.02.10. 23:43 :: A_G_A

Az slhungary.hu -n rendszeresen előjön az a kérdés a most indulók tollából; "Hol találni itt magyarokat?" Jobb híján mindenki elmondja, írd be a keresőbe a magyar, vagy hungary szavakat, és megtalálod a választ.

Erre a helyre én is ezzel a módszerrel találtam rá. Miután az összes bent élő barátom el ment aludni a való világba, elővettem a keresőt, és néhány fals találat után jobb híján beírtam a magyar szót, egy -mint így kiderült- már megszűnt simet keresve. A kiadott helyek között találtam a címben szereplő Luckstone sulit.

Az itt látható képekhez képest időközben változott, változhatott kicsit a hely, ugyanis olyan október körül találhattam rá, nagyrészük akkor készült, és ahogy elnézem folyamatosan fejlődik.

Körülnézvén itt bizony oktatás folyik. Főleg kezdő, az angolnál magyarul jobban tudó egyéneknek, leginkább építés témában. Az épület több szintes, olyasmi, mintha minden szinten lenne egy "kurzus", a falakon tablószerű leírásokkal, képekkel, a szobákban elszórva néhány "munkadarab", legtetején pedig egy klubszoba néhány interaktív játékkal, fotelokkal és ugye táblával mint egy RL iskolában. Nagyon régen nem láttam már magyar zászlót SL-ben, itt szépen lobogva ez is helyet kapott :)

Már a beérkezési hely is stílusos, egy hatalmas órarendet találni az aktuális, és az elkövetkezendő oktatási témákkal, időpontokkal, és már itt is egy nagy felirat segíti a felhasználót, hogyan kezelje a kamerát a ráközelítéshez. A földszinten lehet csatlakozni a nyílt csoportba, akár a facebookon is követőik lehetünk, és ha épp online "telefonálhatunk a tulajdonosnak.

Bár az épület nem nagy, de optimálisan kialakított, Közvetlen mellette egy sandboxot is létrehozott a tulajdonos, szó szerint sandbox, ugyanis valóban homokozó.

Az épület külső falán, és a kis járdán van két tábla, az egyik kifejezetten magyar helyek landmarkjaival, a másik folyamatosan változik, érdekesebb helyeket ajánlva.


 

Első ittjártamkor szórakoztam egyet a sandboxban, majd egy idő után megjelent a tulaj Laci Luckstone (fentebb a padon ülve Ő (szárnyas) és én (malac) látható). Elmondása szerint augusztus környékén kezdte el az építkezést, egy olyan klubhelységet szeretne kialakítani a kezdő magyaroknak, ami segíthet elindulni a "második élet" világában. Az itt látható egyik kép tanulsága szerint már több előadást is megszerveztek és ezek rendszerint szombatonként ismétlődnek új tananyagokkal.

Más helyekkel ellentétben ez az épület és a környezete nagyon beleillik a helyi városképbe, a hangulatos kis csatorna, és a mellette lévő templomtorony különösen barátságos környezetet teremt, miután látogatást tettünk érdemes körülnézni a hívogató környéken is.

Jó szívvel ajánlom ezt a magyar szempontból is pozitív kezdeményezést, akár buliktól független baráti találkozásokhoz, közös építgetéshez.

Ha szeretnéd támogathatod is őket, hiszen a hely nonprofit, nem folyik kereskedés rajta, és fenntartása csak ebből tarthat hosszabb ideig.

Itt találhatod meg inworld: http://maps.secondlife.com/secondlife/Hippoden/92/132/27

A facebook oldala pedig itt: http://www.facebook.com/pages/Luckstone-suli/253681887999371

Szólj hozzá!

Címkék: magyar utikalauz aga inworld

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr454091857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása