HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Kalandok egy elfelejtett városban

2011.05.18. 20:01 :: Scandal Douglas

írta: Hera

Sajnos, nagyon kevés alkalmam van magyar kreátorok által épített Second Life-beli helyekről írni ebben a blogban. Ez legtöbbször szerintem csak azért van, mert egyszerűen nem tudok róluk, vagy a helyről tudok ugyan, de nem tudom, hogy magyar az építésze. Most viszont kivételesen tudom, sőt, beleegyezést is szereztem a kreátoroktól, hogy publikusan emlegethetem itt RL magyar hovatartozásukat.

Februárban nyílt meg hivatalosan egy olyan új város a Second Life-ban, amelyet minden steampunk-kedvelőnek - vagy egykori Syberia-játékosnak - feltétlenül ajánlok meglátogatásra. Egyrészt azért, mert méreteiben is és minőségben is egyedülálló építkezés, másrészt azért is, mert jó látni, hogy SL-ben egy magyar kreátor-páros pár év alatt milyen magas szintjére tud eljutni a virtuális világ-teremtésnek.

A Forgotten City egykor virágzó steampunk viktoriánus társadalom lakhelye volt, élénk forgalmú vízi utakkal, piaccal, korabeli csúcstechnikával, és jómódról tanúskodó lakónegyedekkel. A város azonban rejtélyes okból elnéptelenedett, a paloták környékét felverte a gaz, a liftek elrozsdásodtak – megmaradtak és működnek viszont még az automata óramű szerkezetek, amelyek a várost fogaskerekek rendszerével mozgatják: gyártja az energiát a hatalmas vízikerék, az automata járőr továbbra is járőrözik, a lámpagyújtogató este továbbra is meggyújtja a gázlámpákat, az óraszerkezetek jelzik a múló időt…
SLURL: http://slurl.com/secondlife/Forgotten%20City/126/111/24

Jenne Dibou és Mandy Marseille építménye már a méreteivel is lenyűgöző: a város csak egy sim-nyi alapterületre terjed ki, ezért felfelé terjeszkedik: mintha a különböző városrészek egymásra rétegződve épültek volna fel, a rétegek között gyakran csak lifttel lehet feljebb jutni. A szintek ugyanakkor találóan jelzik a társadalmi rétegeket is: legfelül a legelőkelőbb városrész van, reprezentatív bemutatóteremmel, Zeppelin-állomásokkal, Saloon-nal; legalul az automata munkások szintje, akik javítanak, karbantartanak, és a piacot és víziközlekedést működtetik.

A város sok részlete jólesően és nosztalgikusan emlékeztet régi kedvencemre, a Syberia PC kalandjátékra, de ez nem meglepő, hiszen Jenne Dibou egyik legelső teljes régiós alkotása az SL-beli „Syberia tribute” sim megépítése volt. A clockwork/mechanikus óramű technika, a fém anyagok pusztulásának kiváló textúrái (a rozsdás vas, a megfakult ón és bronz, a málló aranyozás), a kalapot emelő automata férfi-figurák, a város hegymagasságú rácsos kapui az őrtornyokkal, a szecessziós ívekből épült padok, épület-díszek engem mind a Syberia világára emlékeztetnek. Még a vonat-témára is van utalás egy varázslatos önműködő vasúti terepasztal formájában, amit külön is érdemes megcsodálni.

Az építész-tulajdonosok szándéka egy olyan „adventure rental” város fenntartása, amelyben a steampunk bérlőket és az odalátogatókat időnként furcsa események és kalandok várhatják: rejtélyeket nyomozhatunk ki, és mini-game-ekkel is szórakozhatunk. Ha így lesz, Forgotten City sok steampunk lakost hódíthat el a többi steampunk SL régióból.

Szólj hozzá!

Címkék: utikalauz hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr402914782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása