HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Philip Rosendale első beszéde

2010.07.20. 11:01 :: Scandal Douglas

Úgy egy hónappal ezelőtt adtuk hírül, hogy Philip visszatér a Linden Labs élére - igaz, ideiglenesen, hogy segítsen a Linden Labsnak kilábalni a pillanatnyi válságból. Nemrégiben nyílt levelet tett közre, melyben meghatározta azokat az apró lépéseket, amiket meg kell tenniük a Second Life stabilitása érdekében.

Az egyik fontos lépésnek a szerverek stabilitásának javítását tartja. Nem igazán teszi kényelmessé a program használatát, ha a lag miatt számtalan dologra várakozni kell - pl. csetelés késedelme, tárgy átadás. Bár kimondva így nem volt, de talán az új mesh-import és az új fizikai motor, a Havok 7 bevezetése elmaradásra kerülhet. Ami valljuk be, üdvözlendő, hiszen ezek bevezetése hasonló káoszt szült volna, mint annak idején a Voice bevezetése volt. Így is van min stabilizálni, hiszen a Shared Media is okoz sok fejtörést - bár ez szerintem az új kliens hibája.

Ha már megemlítettük a klienst, Philiph ezt is megemlítette. Szerinte elfogadhatatlan, hogy a hivatalos 2-es kliens népszerűsége gyengébb a vártnál, és hogy mind a mai napig többen használják a régebbi 1.23-as klienst, illetve az alternatív klienseket. Azért is hihetetlen, mert a bevezetés időszakában sokan kipróbálták és elégedett hangú visszajelzéseket kaptak.

Igen, tény és való, az új kliens szép, egyszerűbb használni... de hibáktól hemzseg. Olyan rejtett hibák bukkantak fel, mint pl. a HUD-ok nem tűnnek el az addig megszokott billentyűkombináció hatására, vagy amit nemrégiben Atthosszal felfedeztünk: a csoportoknak küldött hírekhez (Notice) lehetetlenség mellékletet csatolni! De ezek mind smafu ahhoz képest, hogy a média kezelésében erőszakos - belépsz egy helyre, és üvölt a zene, bekapcsolnak a Shared Media felületek, elindulnak a TV-k, és hirtelen azt se tudod, hogyan állítsd le ezt az egészet, a magyarra fordítást lehetetlen megoldani, mert nem kezeli az ékezeteket a menükben, és így magyar nyelvű kliens sincs - ami számomra érthetetlen, hiszen évekig azzal foglalkoztak, hogy minden nyelven elérhető legyen a kliens. Mindennek a teteje, hogy sokkal erősebb gépet igényel, mint az 1.23-as - pedig az sem gyenge gépet igényel. Ez utóbbi ok miatt népszerűbbek a régebbi, stabilabb kliensek, és az azokat továbbfejlesztő alternatív kliensek.

Végezetül megköszönte a biztató szavakat, és a szeretetet, amit azután kapott, hogy megszellőztette a SL hetedik születésnapján, hogy vissza fog térni a céghez.

Philiph tehát meghatározta az első lépéseket, amik végülis az alapjai a Second Life-nak: a szerverek stabilitásának javítása, a folyamatok gyorsítása és az új kliens hibáinak kijavítása. Sok sikert, Linden Labs!

2 komment

Címkék: hírek scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr82163151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ANOnymus 2010.07.20. 16:49:39

Közben mint mondtam a mellékletcsatoltást meglehet oldani, ctrl+shift+1-gyel, valamint a 2.1 -es kliensben megoldották a problémát, és csatolták az inventory gombot. A medialejátszást hamar meg lehet oldani, egyszerűen ki kell kapcsolni az automatically play media-t és ennyi :) Amúgy ha Philip csak ideiglenesen jön vissza, akkor utána ki lesz az élén?

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2010.07.20. 17:08:33

A CTRL+SHIFT+1-es kombinációt nem tudom, hol írják, pedig én általában hamar megtalálom. 2.1-es kliens számomra fájó pont, mert állandóan chrash-sel, és fogalmam sincs, miért. És állítólag ez egy stabil változat...
Az automatikus kikapcsolást már én is javaslom, de most gondolj bele, hogy egy kezdő mit élhet át, ha azt se tudja, hogyan szabadulhat meg ettől a kakkofóniától, ami rászabadul...
Nem tudom, valaki azt mondta, Philip csak ideiglenesen jön vissza. Lehet, visszavonul, kerül valaki a helyére, de azért figyelni fogja a "gyermekének" fejlődését, aminek egyik alkotója ő volt. De eddig hol volt, ha most így gondolkozik???
süti beállítások módosítása