HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

TeenSL

2010.06.02. 12:02 :: Scandal Douglas

A legtöbbet vitatott témához értünk, mely aztán tényleg megosztja az SL lakóit is. Ez pedig nem más, mint a TeenSL kérdése.

A Second Life amerikai rendszer, így a TeenSL rendszere is amerikai mintára alakult ki. Mivel maga a Second Life 2007-ben arról lett híres, hogy itt virágzik a szerencsejáték és a szex, Lindenék ezzel a lépéssel próbálták elszeparálni a 14-18 év közötti fiatalokat - azaz a tinédzsereket - ettől a veszélyes közegtől. Azóta sokminden változott: a szerencsejáték tiltva lett, a szexualitáson és erőszakosságon alapuló tartalmak pedig Adult SIM-ekre lettek száműzve. Tavaly pedig az egyik Linden is megkérdőjelezte a TeenSL elszeparáltságát.
Mi is a TeenSL? Ha egy 14 éven felüli de 18 éven aluli regisztrál a Second Life honlapján, akkor automatikusan a TeenSL-be kerül. Ehhez azonban szülői engedély szükséges, ami annyiban nyilvánul meg, hogy regisztráláskor a Linden bankkártyaszámot vagy PayPal számlát vagy mobiltelefonszámot kér. A tinédzserek ezeket az adatokat nem tudják megadni, mivel tudtommal 18 éven aluliak nem rendelkezhetnek magasabb szintű kártyával, csakis, ha a szülő adja meg... Amennyiben sikerül a regisztráció, a játékos a TeenSL-be kerül, ahol önkéntes fegyület mellett lehetnek. A TeenSL-be csakis ők léphetnek be, a 18. év elérése után át is kerülnek a rendes Second Life-ba.
Tehát mint látjátok, a TeenSL és a SL két különböző dolog. Egymástól elszeparált, így a tinik védve vannak az olyan tartalmaktól, amik veszélyesek lehetne számukra. Igenám, de a Lindenék szeretnék, ha az oktatás fontos szerepet kapjon az SL-ben, de hogyan lehessen múzeumokat, kiállításokat tartani, ha az SL-be a tinik nem léphetnek? Hogyan lehessen oktatási centrumokat létesíteni a TeenSL-be, ha oda meg a tanárok nem léphetnek be?
Ezenkívül még sok furcsaságra találhatunk. Miért hozták létre az Felnőtt igazolási rendszert (Adult Verification)? Miért száműzték a Felnőtt tartalmakat külön SIM-ekre (Zindra)? Talán azért, mert ők is tudják, hogy vannak tinédzserek a nagy kalapban is? Esetleg készülnek felszámolni a TeenSL rendszerét, és egybevegyítenék a fiatalokat a felnőttekkel, és csak valamilyen döntésre várnak?
 
Hogy személyesen mi erről a véleményem? Annakidején ugyanez a kérdés merült fel bennem a szerepjátékokkal kapcsolatban is, mivel a tinédzserek és a fiatalok teljesen máshogyan állnak hozzá a játékhoz, mint azok, akik már idősebb, tapasztalt rókák. Más mentalitás, generációs különbségek, amik feszültséget teremtenek. De aztán ott is rájöttek a játék készítői, hogy a tinédzserek sokkal potenciálisabb vevői kört jelentenek, mint az idősebb, érettebb korosztály, így ők kerültek a középpontba. Hogy mi lesz a többiekkel? Egyszerű: tolerancia kérdése az egész, "vagy megszoksz vagy megszöksz".
Ugyanez fog történni a Second Life-fal is. A tinédzserek előtt meg fog nyílni az SL, és elegendő lesz az Adult Verification rendszer ahhoz, hogy igazolják, ők már 18 éven felüliek, és látogathatnak felnőtt tartalmakat. Nekünk pedig meg kell szokni a helyzetet. Személy szerint én nem mondom azt, hogy ne jöjjenek be tinédzserek az SL-be - szülői felügyelettel, vagy felelős felnőtt jelenlétével miért ne fedezze fel ezt a világot? Ha pedig nem csinálja meg az Adult Verificationt, és nem adja meg a bankkártya adatait - azaz nem lesz előfizetős, akkor miért is ne tenné? Szerintem ha nem akarja, akkor nem is fog olyan tartalmat megkeresni, amivel bajba kerülhet. Ha pedig kirakjuk a táblát, hogy CSAK FELNŐTTEKNEK, akkor az olyan, mint a bikának a vörös posztó...
Vagy túl liberális lennék?

Szólj hozzá!

Címkék: gyakorlat scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr282050448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása