HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Új kliens verzió és új webshop és új fesztivál

2010.05.12. 17:22 :: Scandal Douglas

Úgy tűnik, Lindenéknek ismét van kedvük fejlesztgetni, hiszen máris jön a 2.1-es kliens. Sokan jelezték nekik ugyanis, hogy ez így szép és jó, de erőforrászabáló, és a kisebb gépekkel rendelkezők nem tudnak vele mit kezdeni. Nos, állítólag megkeresték a problémákat arra, hogy egy gyengébb géppel rendelkező is tudjon vele belépni, és ez lesz az új kliens alapja.
Van még egy-két újítása is, amit bevezetnek, pl. a Build menüpont belekerül a jobb-klikk menübe, az alsó gombok testreszabhatósági lehetősége, kameramozgáson is javítanak és végre beállítható lesz az is, hogy amikor az oldalsó sávot megnyitjuk, akkor elmozduljon-e a kamera (alapból ki lesz lőve nálam). A legmeglepőbb viszont az a javítás, amikor CTRL+ALT+F1-gyel el lehet teljesen tüntetni a felületet, hogy csak a világkép maradjon - ez a régi kliensben alapból megvolt, a 2-es kliensben ezek szerint kimaradt, és a machinimisták bizonyára nagyot sikoltoztak eme hiányosság láttán.
A régi kliensről annyit, hogy Lindenék berakják a Third Party Viewerek közé, mint alternatív kliens...

A másik új hír, hogy a számomra mindig is SLX-nek gúnyolt, és kimondhatatlan XStreetSL is új nevet fog kapni, aminek nagyon-nagyon örülök. Az SL Marketplace névre átkeresztelt webshop új külsőt fog kapni, aminek szintén lehet örülni. Ám ez még egyelőre béta tesztelésen megy át, de nyáron már mindenki ezt fogja használni. Képeket már felraktak a Flickr-re, és wikipedia is szól már róla, azért, hogy mindenki felkészüljön (már aki felkészül rá).

Végezetül: Lindenék már készülnek a 7. születésnapjukra. Pályázatot írtak ki, ahol el lehet nyerni 512-es és 1024-es földeket, ahol ki lehet állítani a dolgainkat a születésnapi időtartamra (jún. 21-27). Aki tehát szeretne egy kicsit híres lenni, az nosza, jelentkezzen - de szóljon nekem is, mert meg kívánom örökíteni.
A feltételek közül néhány megemlítésre méltó: általános kategóriájú legyen a téma (azaz General, ami régen PG volt), tehát sem felnőtt, sem moderálható téma ne legyen. Ügyelni kell arra is, hogy semmilyen valóságbeli ill. inSL brand, logo, szlogen, stb. ne legyen felhasználva. Semmilyen eladási céllal nem lehet idejönni, de freebie-ket osztogatni lehet.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr361997729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása