HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Virtuális majálisok régen és most

2010.05.01. 11:59 :: Scandal Douglas

Atthosz a Nekem 7-ben majálist szervez. Lesz tombola, gondolom jó kis társaság, buli, játékok, egymás heccelése.

De nekem a Second Life beli Majális nemcsak erről szól. 3 évvel ezelőtt, amikor Nora megalapította a Red Seven klubját, és a magyaroknak segített földhöz jutni, akkor született meg az akkori BeBoDiSu tagok fejében, hogy legyen egy majális itt is. Felidéztük a kommunizmus szellemét. Jaz és Annyil csinált egy jókora emelvényt - ahol Lenin helyett Linden állt, és az égő fáklyaember, mely a Burning Life szimbóluma. Teherautókkal szállítottuk az embereket a helyszínre, ahol mindenki kirakhatott valami játékot, amit mindenki ki is próbált. Szálltak a luftballonok, amikre rendszerint rá is ültek, és közben vattacukrot majszoltak. Régi kommunista dalok szóltak a rádióból, recsegősen alacsony bitrate-en, hogy még jobb legyen az összhatás. Közben előkerültek a régi május elsejei pártbeszédek, és a mai generáció tagjainak elmagyaráztuk, hogy bizony, ez volt a régi magyar múlt. Emlékeinket idéztük fel a régi szép vagy átkos időkről, amikor a kikelet és a hazaszeretet ünnepét tartottuk felvonulásokon. "Merthogy ki kellett menni és mindenki haza szeretett volna menni" - mondták a régiek. Franciák is megjelentek a helyszínen, és nem értették, mi történik. Na persze, ők nem éltek kommunizmusban, persze, hogy nem értették. De az eseménynek gyorsan híre ment, így egy picit híresnek éreztük magunkat.

Mindig sóhajtozva gondolok vissza ezekre az időkre. Akkoriban a régiek összetartottak, és egy év sem kellett ahhoz, szétmenjen a csapat. A második majálist már csak Nora barátai tartották meg mindössze. A harmadikat és a mostanit meg már csakis a Nekem 7-ben. De mostanra már nem történhet meg az, hogy mindenki összejöjjön, és eleressze a magát, akár egy kicsit is.

3 komment

Címkék: események visszanéző scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr611966304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noracska · http://locoling-club.com 2010.05.01. 19:24:21

Szívemből szóltál Scan. Attól félek, már nem is lesz ilyen majális SL-ben. Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, beszélgetni is kell tudni egymással.

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2010.05.01. 20:00:15

Persze kesereghetünk azon, mit rontottunk el, de feleslegesen tesszük. Előre kell mindig nézni, és tanulni a régmúlt eseményekből, hogy soha ne kövessük el újra a hibáinkat.

Boorisz (törölt) 2010.05.02. 12:56:41

"Előre kell mindig nézni, és tanulni a régmúlt eseményekből, hogy soha ne kövessük el újra a hibáinkat."

Vagy hogy új hibákat követhesünk el.
Egyébként igazad van.
süti beállítások módosítása