HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Elveszett Angyalok Városa: magyar CCS-harcosok a Second Life-ban

2010.03.13. 20:41 :: Scandal Douglas

Írta: Hera Poliatevska

Örömmel fogadtam el azt a meghívást, amit egy Snake nevű, Second Life-ban élő magyar avatartól kaptam: egyrészt tréninget és tanácsadást ajánlott nekem a CCS harci system használatához; másrészt felajánlotta, hogy megmutatja, hol él: a City of Lost Angels néven ismert régióban, a CCS harci rendszer szülőföldjén, ahol a rendszert kidolgozták; ahová a mai napig magas látogatottsági arányban gyűlnek a harci összecsapásokra, klán-háborúkra, vagy ennél is dark-osabb, kegyetlenebb szórakozásokra vágyó szerepjátékosok.
SLURL: http://slurl.com/secondlife/Lost%20Beach/218/129/53



A CCS harci rendszer nem volt teljesen ismeretlen számomra: a HUD alapú, internetes adatbázissal működő ingyenes rendszerbe korábban beléptem már, hogy kipróbáljam; a kezdő csomaghoz még ingyen fegyverek is szerezhetők, és a Second Life-ban sokfelé találni olyan szerepjátékos régiót, ahol CCS működik. Ezek gyakran fantasy vagy dark / gothic témájú, középkorias vagy a lepusztult jövőben játszódó helyszínek, ahol a legfurább fajok jöhetnek szembe a látogatóval, démontól a cyborgon át a farkasemberig, és ahol a játékosok általában klánokba, csoportokba szerveződve harcolnak vagy konspirálnak egymás, vagy más klánok ellen.

A City of Lost Angels régió (CoLA, az első nagy CCS régió) különösen részletesen kidolgozott városrészeivel, frakcióival, az itt élő sokféle fajjal talán a legvonzóbb lakóhely egy CCS harcos számára, és ugyanakkor talán a legtapasztaltabb, „legidősebb” CCS szerepjátékosok is itt élnek. Bár a látszat (és a valóság is) általában az, hogy ezek a régiók combat-központúak, és mintha mindenkit csak a harc, az akció érdekelne, valójában zajlik itt szöveges szerepjáték is, mint az pl. ennek a CoLA-őslakos démon-avatarnak a blogjából is kiderül. Snake beregisztrálása óta, közel öt hónapja él a CoLA-ban. Kezdettől fogva a combat érdekelte, köszönhetően szintén magyar „trénerének”, aki először megmutatta neki a Second Life-ot aki megtanította a CCS használatára, és aki szintén CoLA-lakos. Szűkebb lakókörnyezetükben szinte apró magyar szigetként élnek hárman a házaikban, egymás szomszédjaként, egy neko klán területén, állandó potenciális átmenő támadások kereszttüzében – bár ezt ők, gondolom, egyáltalán nem bánják.

SL-beli életük – legalábbis a CoLA-ban – folyamatos harci készenlétben vagy vadászattal telik, miközben jut idő a lazulásra és a barátságos tréningekre is. Amíg Snake vendége voltam, egész idő alatt folyamatosan figyelte-radarozta a környéket, hogy kiszúrja a lehetséges hirtelen támadásokat. Habár ezzel főleg a vendégét védte, hiszen mindhárman magas szintet elért CCS harcosok már, és – különösen, ha együtt vannak – nehéz lenne legyőzni őket.



Az élet a CCS régiókban azonban nem csak a fair play harc szabályai szerint zajlik. Snake elmondása szerint például a klánok hajlamosak túlságosan komolyan venni a szerepüket: létszámuk növelése érdekében nem riadnak vissza a zaklatástól, zsarolástól sem; a belépésre rávett klántagoktól pedig olyan feltétlen engedelmességet követelhetnek, amely már túlmegy a békés közmegegyezéses szerepjáték határain. Aki kilép, vagy nemet mond, akár retorziókra is számíthat; a klánnak megvannak az eszközei arra, hogy az „árulót” ellehetetlenítse a régióban.

Éppen ezért nem tanácsos hosszú ideig magányos játékosként kóborolni a CoLA utcáin. A csoporthoz, szervezethez, baráti társasághoz tartozás egyben védelmet is jelent. A CoLA-ban uralkodó farkastörvények ellenére – vagy éppen ezért? – a régió rendkívül népszerű, nagyon látogatott, és valóban megadja a játékosnak az állandó veszélyérzetet, a Sin City-fílinget, a napi túlélésért való küzdelem élményét.

2 komment

Címkék: játékok hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr301953069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2010.03.13. 20:41:00

Snakepeel, mi köszönjük, hogy komplett leírást készítettél az SLHungary-n. Ezzel is erősítitek azt a képet, hogy a Second Life sokoldalú alkalmazás, csak a fantázia szab korlátot. Bárki megtalálja a számítását benne, csak keresnie kell.
Hera-nak pedig köszönöm a cikket, és még több ilyet várok. De nemcsak tőle, hanem mindenkitől, aki küldetésének érzi, hogy népszerűsíteni kell a Second Life-ot.

Snakepeel 2010.03.13. 20:41:00

Ez egy nagyon szépen megfogalmazott,és kidolgozott írás.Ami valóban leírja mi is zajlik nálunk CCS-ben.Ezúton szeretnénk megköszönni mindent amit a harcrendszer megismertetéséért tettél.
Üdv:Snake Torrance
süti beállítások módosítása