HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Miért, vajon miééééért???

2010.02.05. 15:06 :: Scandal Douglas

No igen, hogy miért indítok el egy ilyen blogot, arról jogosan kérdezhet mindenki...
Az SLhungary.hu jó kis portál, de a legtöbben csak három részét használja ki. Az egyik a chatbox, sokszor ezen keresztül olvashatóak apró életjelek. A másik a blog része, amit ott középen találhatjátok valahol - nos itt elég gyakran szokott menni az élet. A harmadik pedig a középen lévő hírsáv, amin ha havonta 1 hír megjelenik, akkor sokat mondtam.
Tehát a blog része az, ahol úgymond megy az élet. Pickles, Letov, Eve és Hera szinte mindig talál valami közölni valót, és sokan hozzá is szólnak. De már akkor is mondtam Merlinnek, és most is úgy gondolom, hogy ez a blog nem tökéletes. Nem lehet képeket beleszúrni, videókat, vagy ha igen, akkor rém bonyolult. Nagyon hamar eltűnik az az információ, hogy új tartalom van, vagy ha valamihez hozzászólnak,.. Ez volt az ok, hogy úgy gondoltam, itt az ideje ezt a blogosdizást itt, a Bloggeren elkezdeni.
Miért lenne jó itt is? Egyrészt, itt a Bloggeren beállítható, hogy ki küldhet be cikkeket, és normálisan meg lehet szerkeszteni! Hozzászólni meg bárki hozzászólhat. Másrészt ezek a cikkek megtalálhatóak lesznek a Google által is - szemben az slhungary blogjában található írásokkal, ahonnan valamiért nem kerülnek bele a keresőbe. Harmadrészt a cikkeket megpróbálom a Twitteren, az Iwiw-en és a Facebookon is nyomni, amire lehetősége lesz mindenkinek, hogy ajánlgassa a blogot az ehhez hasonló közösségi oldalakon.
Az Magazin-t a slhungary.hu testvéroldalának szánom - remélhető, hogy az oda író személyek itt is osztani fogják egymásnak az ész, és jó kis társulat fog kialakulni itt is. Megpróbálom a hozzászólásokat terelgetni (értsd: moderátorkodni), hogy ne szabaduljon el a pokol - ahogyan sokszor elszabadult már az slhungary-n. Megjegyzem, azokban nekem is volt részem.
Amennyiben valaki szeretne cikkíró lenni, az kérem, hogy írjon a scandal.douglas[kukac]gmail.com címre. Mivel még nagyon bétában vagyok ezzel a bloggal, türelmeteket kérem, mert tesztelgetem a lehetőségeket...

5 komment

Címkék: üzenet scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr21953052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2010.02.05. 15:06:00

Aztamindenit. Pont ezért írtam meg másnap az slhungary bemutatóját, mert teljesen igazságtalan voltam.
Tényleges kattintási statisztikával Merlin tud szolgáltatni, én már elfelejtettem, mi az ő jelszava a Google Analytics-ben. Viszont amit a honlap statisztikája csinálna, az szerint zömében a főoldalt, a hozzászólásokat és a blogmotort használják, ezután jön a letöltések, a cikkek/írások és a Újaknak szóló rész. Tehát a statisztika korrekt. De pl. a fórum látogatottsága 2-3%. Elméletben ott is lehetne kutatni a válaszok után, csak senki sem teszi...

Krystal 2010.02.05. 15:06:00

Szerintem sem csak azt a pár részt használjuk...

Pl, ha épp nem olyan állapotban talál meg egy nyúbi, hogy türelmes lehetnék hozzá a végtelenségig, akkor adok neki egy linket, ahol mindent megtalál a kezdetekhetz. És ez az slhungary.

Szal Scan, előbb kéne egy kattintási statisztika ;)

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2010.02.05. 15:06:00

Pedig Hera, igaz lesz, és ez vonatkozik erre a blogra is. Este 7 után érek rá (kivéve pénteken), és akkor is csak pár órát. Ha benézek az SL-be, akkor az tényleg csak benézés lesz. Ebben a blogban is csak akkor fogok tudni írni, ha nagyobb időm lesz, a többi felesleges időmben csak a főszerkesztőt fogom tudni játszani.

Nora 2010.02.05. 15:06:00

Szerintem technikailag megoldható, hogy az slhungary-n rss-el ennek a blognak a tartalmát is listázzuk. Akkor hasznos lenne, mivel ott is olvashatnák. Abban igazad van, hogy reklámozni egy ilyen blogot lényegesen egyszerűbb. A blog frissítésében is igazad van. A linkek elavultak, a tutorialok úgyszintén. Talán kéne egy kis kerekasztal, ahol az aktív résztvevők megbeszélnék, mivel lehetne frissebbé tenni, hogy lehetne együttműködni. Ez mindenkinek jó lenne. Egyébként én szívesen írogatok ide is, igaz, nem minden nap. Ezért kéne több szerző, erre példa is van.

Hera 2010.02.05. 15:06:00

Nem vagy egészen igazságos, amikor arról írsz, hogy hol megy az élet a portálon. Az slhungary nagyon fontos része az Újaknak/Kezdőknek rész, és nem látványosan ugyan, de szerintem sok SL-kezdő, újonnan beregisztráló olvassa el (én is anno), tehát ez mai napig fontos összerakott munkája azoknak, akik összerakták.
Ez a rész - szerintem - annyira észvesztően fontos, hogy ahhoz képest el is van hanyagolva / nincs aktualizálva annyira, amennyire lenne rá igény.
És egy zárójeles megjegyzés: örülök, hogy amit a másik blogodon írtál, hogy az új munkád miatt nem fogsz (annyit) SL-ezni, látnivalóan nem lesz igaz, és én is ebben reménykedtem, hogy éppenhogy aktivizálni fog! :) Good luck!
süti beállítások módosítása