HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Képek egy másik világból - Whiskey Monday SL fotói

2012.12.30. 13:02 :: Hera Poliatevska

whiskey4.jpg

Előrebocsátom, hogy nem értek a képzőművészethez, emiatt elbírálni sem tudom, hogy ami véletlenül megtetszik, az vajon művészi értékű-e, vagy olcsó giccs. Ezért nagy bátorság kellett nekem ahhoz, hogy ajánljam megnézésre egy olyan SL fotós munkáit, akinek a képei régóta tetszenek.

whiskey2.jpg

Whiskey Monday 2006 óta él avatarként a Second Life-ban, ahová főleg (mint sokan mások is) a való életbeli megpróbáltatások előli menekülésként vonzódik. Saját bevallása szerint eredetileg írni szeretett, de SL-ben gyorsan rájött, hogy a virtuális térben olyan képeket tud készíteni, amelyek többet tudnak kifejezni a szavaknál. Whiskey képeinek egészen jellegzetes, felismerhető stílusa van: néha ritkán készít ugyan realisztikus beállítású képeket, de a legtöbb képe szürrealista, meghökkentő, meglepő témájú; olyan "egykockás történet", amelynek ki akarjuk találni az előzményét és a következményét.

whiskey1.jpg

Képeit rendszeresen közli a képmegosztó oldalakon is, de igazából a blogján érdemes ezeket követni, mert sokszor szöveggel egészíti ki őket, elmondja, milyen esemény vagy gondolat vezette a fotó elkészítéséhez, és időnként arról is mesél, hogy technikailag hogyan valósította meg a beállítást.

whiskey3.jpg

Whiskey olyan fotós, aki nem csak úgy mászkál a virtuális térben, és aztán ha meglát valamit, elkattintja a fényképezőgépét - minden képére tudatosan készül, bevásárol a képhez szükséges tárgyakból, pózokból; felépíti a díszletet egy skybox-ban; saját elmondása szerint alaposan át-moddolja a készen kapott tárgyakat és pózokat; és igyekszik olyan képet lőni, amelyhez már nem, vagy csak minimális mértékben van szükség photoshopra.

SL-szerte ismert és elismert fotósról van szó; Second Life-ban készült képeit már RL is árusítja... de nem tudom, miért, valahogy úgy vagyok ezzel, hogy úgy mondanak igazán nekem valamit a képei, ha nem RL szemlélőként nézem őket, hanem SL-ező avatarként.

/Minden itt közölt kép Whiskey Monday szellemi tulajdona!/

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr464987614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.