HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Még vízen a Titanic

2012.04.05. 10:53 :: Hera Poliatevska

Habár száz évvel ezelőtt elveszítettük a valódi óceánjárót, a virtuális világokban még büszkén úszik a vízen az RMS Titanic és várja látogatóit. Amit a való életben már nem láthatunk többet - mert sem fényképek, sem kiállítások, sem víz alatti kamerák nem tudják visszaadni a száz évvel ezelőtti valóságot - azt virtuálisan legalább részben megtapasztalhatjuk, köszönhetően lelkes 3D építészeknek és a művüket támogató szponzoroknak.

A Second Life-beli Titanic-ot 2007 őszén építette egy Morphius Barbosa nevű avatar (azóta változott a neve, ma Reborn Wingtips-nek hívják), aki nem a Cameron-mozi, hanem a valós hajó rajongója, és a lehetőségekhez képest a legpontosabban akarta visszaadni a hajó méreteit (az SL Titanic 15 méterrel rövidebb, mint a valódi hajó volt, egyszerűen mert nem fért volna bele a sim hosszába). Az "A" fedélzeten, a legelső kémény alatt ki is alakítottak egy kis múzeumot, a valódi Titanic történetéről, korabeli fotókkal.

SLURL: http://slurl.com/secondlife/Titanic/146/208/34

A közönségigény és a pénzügyi realitások azonban más irányba vitték el a Titanic sim funkcióját: nem történelmi látványosság lett, hanem leginkább az estélyi ruhában romantikázni kívánó párok találkahelye, a mozifilmnek megfelelő pózlabdákkal. 2009-ben tulajdonost is cserélt a sim, és mára már egyértelműen a szmokingos-estélyi ruhás fogyasztók számára üzemeltetett üzlet az egész, rengeteg bolttal és reklámplakáttal, fő kínálatuk pedig a bálterem, ahol szinte minden nap élő DJ várja a táncolni vágyókat. (Szigorúan veszik a dresszkódot: a bálteremben és a hajótaton kötelező az estélyi öltözék, és nem-felnőtt, nem-humán avatart nem akarnak fogadni a sim-en!)

El kell ismerni ugyanakkor, hogy az új tulajdonos is megőrizte a sim részben történelmi emlékhely-profilját: emlékmű áll a dombon a katasztrófa áldozataira emlékezve, amelyen "márványfalba" vésve őrzik az összes áldozat nevét. Megőriztek továbbá néhány helyet a hajó belsejében a valódi Titanic tiszteletére, például a Café Parisien kávéházat, vagy az úszómedencét. A sim-ről szóló alábbi videóban azt is hallottam, hogy SL-ben létezik csoport, amelynek az RL Titanic-leszármazottak a tagjai, és a menedzsment szokott számukra találkozókat szervezni a sim-en. A tragédia centenáriuma alkalmából is tartanak több zártkörű rendezvényt a számukra április közepén. (Az SL Titanic honlapja, a rendezvényekkel: http://www.titanicsecondlife.nl/pages/133711/100_Year_Centenary_RMS_Titanic.html

Én 2008 nyarán jártam itt newbie-ként, hogy megnézzem a hajót - és ma 2012 van; igazából az is meglepetés volt, hogy a hely még létezik. "Még vízen a Titanic" SL-verziója is, ennyi éven át, és emiatt a hely önmaga is egy emlékmű, egy régi Second Life-os "világörökség" megőrzése. Aki meglátogatja, sok szempontból csalódást érezhet: az építmény technikailag, látványra már elavult, túl darabos; elcsúfítják a plakátok, hirdetőtáblák is, a rengeteg üzlet körös-körül; a hajó stílusához nem illő "bálterem"; a lag is beindul, ha sokan vannak a bálteremben. És mégis - van egy pillanat - amikor az avatar berezzel a sim-re és megáll a kikötőben - amikor meglátjuk a hajót és átéljük az arányait: és nem is akarunk továbbmenni, csak csodálni a fenséget - az az a pillanat, amiért egyszer meg kell nézni a Titanic-ot SL-ben.

Szólj hozzá!

Címkék: utikalauz hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr234365080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.