HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Egy éj Velencében: Venexia

2011.11.21. 20:06 :: Hera Poliatevska

A vámpírság, úgy látszik, még nem megy ki a divatból, a Second Life-ban sem; továbbra is látok olyan Linden Lab reklámokat a neten, amelyek azzal csábítanak a Second Life-ba játszani, hogy "legyél te is vámpír"! Az a november elején megnyílt új sim, amelyet a hétvégén meglátogattam, pont az erre fogékony játékosoknak kínál gyönyörű virtuális helyszínt.

A Venexiát az az építész páros építette, akikről írtam már egyszer ezen a blogon: Kora Zenovka és Baal Zobel, akik a NOMOS építői is voltak. A NOMOS idén nyáron - kellő látogatottság és rentabilitás hiányában - fájó szívvel ugyan, de bezárt; vigasztaló azonban, hogy Zenovkáék azon nyomban építettek a helyébe egy másik várost, amelyet - szokásuk szerint - bonyolult társadalmi rétegzettségű  szerepjátékos simnek szánnak, ahol a vámpír klánok és emberi klánok élnek együtt, kényszerű együttműködésben. (A Venexia infók megtalálhatók a Socionex Game System honlapján: http://community.socionex.com/venexia/venexia-background-story/)

Venexia sokban emlékeztet a valódi Velencére persze, de nem akar annak a replikája lenni. Nincs Canal Grande, nincs Rialto, és a Dózse-palota és a Szent Márk bazilika is máshogy néz ki. A történet szerint anno a középkorban hatalmas pestis puszította ki az emberiség nagy részét - aminek következtében az akkor még rejtőzve, kisebbségben élő vámpírok többségbe kerültek. A rejtőzésnek nem volt többé értelme, az embereknek esélyük sem volt többé velük szemben; a vámpír klánok nyíltan újraosztották a világ feletti uralmat, megvédendő egyben a maradék emberiséget is a kipusztulástól. Venexia társadalma is ezt az új rendet tükrözi: a várost együtt kormányozzák a Coven-ek, látszólag békében, de egymással vetélkedve, belső viszályokkal; az emberek pedig próbálnak együtt élni a helyzettel, ki-ki más-más módon alkalmazkodva a Coven-ek uralmához.


 
A város - mint eddig minden Zenovka-Zobel alkotás - mesteri szép munka, élményt tud adni egy túra itt akkor is, ha a játékban nem veszünk részt. Meglepő módon sokkal jobban emlékeztet az Assassin's Creed-re, mint a vámpíros gothic-ra; az Assassin-os játékosok számos tárgyat, hordó-emelvényt, szénaboglyát stb. vigyorogva fognak felismerni, nem is beszélve a városban használható Leonardo-féle repülő szárnyakról.

A belépő landmark a hagyomány szerint most is skybox zsilip; itt fent kapunk infókat, itt lehet Visitor-kártyát szakítani, itt lehet klánokhoz csatlakozni és HUD-ot venni. (Zobelék ragaszkodnak ahhoz, hogy a sim lehetőleg tartsa el magát, ezért a játék HUD-ja, a Socionex Game System használata nem ingyenes.) A városba lejutni egy teleport-gondolába beszállva lehet (ha már felvettük a Visitor tag-et a fejünk fölé), és máris a város vízmosta lépcsőin szállunk ki a csónakból, elveszhetünk a kanyargós szűk utcák és hidacskák labirintusában. Találhatunk itt kocsmákat, apró színházat, piacot, könyvtárat, bordélyházat, leülhetünk a Báthory Café teraszán, vagy megleshetjük a vámpírokat párbajvívás közben - a Dózse-palota belső udvara combat tréning arénaként szolgál.

Ismerve azért a kreátorok előző RP régióit, azokkal összehasonlítva nem látom elég sokrétűnek a sim sztoriját és a klánok változatosságát; hiányzott az is, hogy a városban plakátok hirdessék az eseményeket és a klán-híreket, meg a munkaerő-felvételt, mint a NOMOS-on; de egy sima capture-roleplaynél mindenképpen változatosabbnak tűnik a játék, a vámpírok élénk társadalmi életet élnek, kultúrájuk van, báloznak, és párbajokat provokálnak.

Most még új a sim, tele látogatókkal és lelkes játékosokkal; csodáljuk meg addig, amíg létezik - ki tudja, talán ez is előbb-utóbb a NOMOS sorsára jut... :(
SLURL: http://slurl.com/secondlife/Venexia/40/246/609

Szólj hozzá!

Címkék: utikalauz hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr83401746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.