HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Éljen a tekintélyuralom! – a „Metropolitan Commonwealth of Nem” városa

2011.01.20. 21:29 :: Scandal Douglas

írta: Hera Poliatevska

Már tavaly ősszel, a Burning Life-on is feltűnt, milyen divatos építészeti téma lett SL-ben a „Metropolis”-téma,: a ’20-as és ’30-as évek konstruktivista, expresszionista és art deco stílusa egybegyúrva a 20. századból ismerős totalitárius egypártrendszerek szimbólumaival; a hatalom (ironikus) dicsőítésével, a monumentalitás hangsúlyozásával, hangzatos közösségi jelmondatok (ironikus) középpontba állításával. Voltak is építészeti próbálkozások, hogy SL-ben ez a „dieselpunk”-nak is nevezett stílus utolérje népszerűségben a steampunk-ot (a Seraph City például ezzel a céllal épült), de ezek eddig erőtlen próbálkozások voltak.

Jóval nagyobbat üt most a dieselpunk stílus képviseletében a most is épülő és már megnyílt Nem sim: a város olyan, mintha egy ’30-as vagy ’40-es évekbeli totalitárius politikai rendszerben élő közösséget helyezne a jövőbe.

A tervek nagyra törőek, hiszen a Nem egyszerre akar kereskedelmi terület, bérlakásokkal teli lakónegyed és kulturális eseményközpont is lenni. Ennek érdekében bevásárlóközponttól a színházon és lokálon át a lakóépület felhőkarcolókig és művészeti galériáig sok funkcionális épület készült, olyan szerves elrendezésben, hogy valódi város érzetét keltik. Különösen meghökkentő és szép megoldás a város alá, a föld alá épített grandiózus park, a fák felett lebegő üvegsétánnyal; de érdemes megcsodálni belülről a színház épületét is, ahol kifejezetten ízléses art deco belsőépítészetben gondolkodtak.

A város látványvilága és stílusegysége is figyelemreméltó, ritkán látni ennyire egységes stílust egy simen belül, úgy, hogy mégsem egyformák az épületek. A tervező kitalált egy logót, amelyet következetesen végigvezet a városon; kitalált egy szimbolikát, és egy V-vonalvezetést, ami mindenhol visszaköszön; mire végignézzük a várost, a plakátok, szobrok és jelmondatok alapján el tudnánk mesélni, pontosan milyen értékrendben és ideológiában hisz ez a közösség (vagy a politikusok milyen ideológiát akarnak rátukmálni a közösségre J).

A városból mindenesetre harsog az a diadalmas győzelem-érzet, amelyet egy tekintélyuralmi „gondolkozzunk egyformán mindannyian” politikai rendszer a legszebb álmaiban kívánhat magának - az irónia nagyon finoman van jelen minden jelmondat, minden plakát mögött.

Egy rám köszönő V-karszalagos helybeli fiatal hölgytől megtudtam, hogy a város fő designere egy General Yiyuan nevű avatar, aki már az ősrégi Nexus Prime sim egyik fő építésze is volt. Szép váltás a cyberpunk-tól a dieselpunk felé, és egyben arról is árulkodik, hogy ilyen régi tapasztalt építészek látnak még annyi jövőt és fantáziát a Second Life-ban, hogy fel mernek rá építeni egy új várost.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr162601182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A_G_A 2011.04.25. 22:07:50

Vagy ilyen gyorsan megszűnt a hely, vagy rossz az SLURL. Pedig érdekelt volna.

Hera Poliatevska 2011.04.26. 13:13:53

@A_G_A: Ilyen gyorsan megszűnt. :(
Pont most hétvégén tudtam meg én is, mert voltam egy rendezvényen SL-ben, amin megjelent egy csoport Nem-karszalagos griefer, akik táblákkal hadonászva éltették a tekintélyuralmat és szidták a demokráciát meg a burzsoáziát (esküszöm).
Azért odaszóltam nekik, hogy én voltam a Nem-ben és csodaszépnek tartom, a grieferkedéstől függetlenül, mire az egyik "elvtárs" mondta nekem, hogy örül, hogy tetszett, de sajnos megszűnt, és ők a (posztban is említett) Nexus Prime simre vonultak vissza elvtárskodni.
Hát, sajnálom én is.

A_G_A 2011.04.27. 04:35:30

@Hera Poliatevska: Igen, erről már beszéltünk inworld egy pár emberrel, ez SL rákfenéje. Egy rakás nagyon jó hely szűnt meg mostanában, némelyik olyan amitől bárkinek leesett volna az álla. Főleg azért érdekelt volna, mert mindenhol csak a már felettébb unalmas steampunk van.
Akkor ez már másfél hónapja nem működik..