HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Hírek a Second Life háza tájáról

2010.10.20. 17:29 :: Scandal Douglas

 Ismét hírdömping van, tényleg csak kapkodni lehet a fejünket.

1. Mesh Import
Elkezdődött a béta tesztelés, már mindenki letöltheti azt a klienst, mellyel fel lehet tölteni COLLADA 3D mesh-eket. Néhány kérdésnél lehet olvasni, hogy a régi kliensekben ezek flat prímként fognak látszani (tehát még csak nem is kockaként). Nem tudni, mennyi lesz a feltöltés L$ költsége, és azt sem tudni, mennyi lesz a prímköltsége.

2. "Vissza az alapokhoz" lépések
Az SLCC részben arról szólt, hogy meg kell tenni azokat a lépéseket, hogy minél kényelmesebb legyen a Second Life használata. Néhány lépést most említettek, lássuk, melyek ezek:
- lagcsökkentés: Meglepő, de a legnagyobb problémát a serverek között utazgatás és kommunikáció jelenti. Több mint 2 millió teleportálás folyik naponta, és probléma az is, ha két SIM közötti határt átlépjük. A leginkább ez a buliknál látszik, amikor rengeteg avatár van egy helyen.
- gyors texturabetöltés: A HTTP technológiának köszönhetően ez egyre gyorsabb, állítólag augusztusban ez már megtörtént. A texturák betöltése lett az elsődleges, így hamarabb töltödnek be. Technológiát is kívánnak változtatni.
- csoportcset javítása
- csoportkorlátozás emelése 25-ről 40-re!!! Erre mi azt mondjuk: végre...
- Fő Grid felújítása
- Display Name és Mesh Import bevezetése

3. Viewer 2.2 már élesben!
Most már konkretizálták is, hogy a legutóbbi bejelentésnél említettek hogyan is fog működni. Hát... néhány dolgot nagyon félreértelmezhettem, de lássuk ennek a listáját is:
- Az oldalsó sáv most már leválasztható. Sok értelmét nem látom...
- A gombokat most már átrendezhetjük. Ennek sincs túl sok értelme...
- Szerkesztői particle ismét működik... kérdés: miért vették ki???
- Helyi cset fordítható a Google Translate API által
- csoportjogosultságok a pillanatfelvétel készítésére
- Kikapcsolható particle... na ez az, amit félreértettem. A beállítások közé ez nem került, csakis a Debug Settings-ben állítható be, hogy legyen-e particle akkor, amikor egy tárgy beszél... Ez végre egy nagyon jó beállítás, mert filmkészítés és képkészítés közben nagyon zavaró tudott lenni, amikor tánc közben a táncgolyó dumált, és közben csillagokat lövelt magából!
- Planar textura igazítása az egész tárgyra egy kattintás által. Hogyan működik... kiderítjük!
- Mini térképen keresztül elérhetőek a személyek profilja, valamint mozgatható lesz a mini térkép.

4. Bye-bye Philip!
Hőn szeretett vezérünknek ideiglenes királysága eddig tartott. Visszatér másik cége, a LoveMachine élére, ahol egy másik világot építgetett. Mostani feladata az, hogy megtalálja a Linden Labs új vezérigazgatóját. Reméljük... hogy nem Bill Gates lesz az :D

Szólj hozzá!

Címkék: hírek scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr952386543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.