HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Csak pletyka?

2010.10.01. 20:14 :: Scandal Douglas

Egyre több oldalon tűnik fel az a pletyka, miszerint a Microsoft fel kívánja vásárolni a Linden Labs-ot. Sem megerősítés nincs egyik cég részéről sem, így a pletyka szerintem pletyka marad...

A Massively szerint a pletyka több forrásból is előkerülhetett. Eszerint (próbálok jól idézni) vicces, hogy néhány alkalmazott azt híreszteli, hogy a Linden Labs eladni kívánja a Second Life-ot... Amikor a Linden Labs elbocsátotta a londoni fiókjának alkalmazottait, az egyik volt alkalmazott azt mesélte a Twitteren, hogy azt csicsergik a madarak, hogy a Microsoft felvásárolja a Linden Labs-ot.

Megerősítés egyik hivatalos honlapon sincs. Ám az, hogy a Microsoft nem foglalkozik a Linden Labs-zal... az tévedés. Nemrégiben volt is egy szigetjük Imagine Cup névvel, a Microsoft egyik honlapján ennek még nyoma is van.

Szoktam jósgömbbe tekinteni, így most is megteszem: mi lenne, ha a pletykák igazak lennének... Gondoljunk bele, a Microsoft miért is menne bele egy ilyen üzletbe. Tudjuk, hogy az XBox konkurensénél, a Playstation 3-nál van egy hasonló virtuális világ, a Home. Ha az XBox ki akarna jönni egy hasonló játékkal, nem volna egyszerűbb megvenni egyet? Miért ne lehetne az a Second Life?

Ha a Microsoft megvenné a Second Life-ot, akkor nemcsak az XBox támogatottságot nyerné el... de attól tartok, a platformfüggetlenséget fogja elveszíteni. Elképzelhető, hogy az OpenGL helyett egy olyan klienst alakítanának ki, mely inkább a DirectX-et támogatja - a Linuxosok meg használjanak Windows emulátort...

A Second Life még mindig a bonyolult rendszerek közé tartozik. Lehet, hogy a Microsoft még inkább leegyszerűsítené a használatát? Meg az is lehet, hogy egy teljes csapat dolgozna azon, hogy minden nyelven elérhető lehessen a kliens. Ezzel megnőnének a felhasználók száma, de a kreátorok száma nem...

Igazság szerint csak jobb lenne nekünk, akik most szeretik a Second Life-ot. A Microsoft csapata nagyobb, mint a Linden Labs. Bár lehet, hogy az emberek tudatába fészkelődött a virtuális világ létezése, de még mindig idegenkedés van vele szembe. Pont ugyanolyan, mint annakidején a számítástechnikával szemben volt. A Microsoft-nak van elegendő forrása ahhoz, hogy megszerettesse az egyszerű emberekkel ezt a világot.

De hogy miért nem fog bekövetkezni? A Linden Labs jelenleg veszteséges, és folyamatosan küldi el az embereit. Bezárta az Avatars United-et, bezárja a Teen Grid-et. De van folyamatos fejlesztés: Mesh import, SL2, Display Names... ha el akarná adni, akkor is ezt tenné?

Van egy mondás, hogy úgy tudsz fennmaradni, hogy bármilyen hírt, de lehessen hallani rólad - akár jó, akár rossz. Az utóbbi egy hónapban rengeteg hír érkezett a Second Life-ról - ennyi sosem volt még eddig. Egy ilyen pletyka kiszivárogtatása az SL rajongói felé, ráadásul pont a Microsoft-tal kapcsolatban... nos ez is egyfajta gerillamarketing...

Szólj hozzá!

Címkék: hírek scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr562338014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.