HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Ütögetés a zöldben: virtuális golf

2010.09.27. 08:16 :: Scandal Douglas

Írta: Hera Poliatevska

Sosem próbáltam golfozni még RL-ben, de szerencsére ezt a sportot a Second Life-ban is ki lehet próbálni. Nincs is kellemesebb egy fárasztó munkás hét után, mint vasárnap reggel berezzelni a Second Life egyik golfklubjába, és ebédig végigjátszani egy 9 lyukú pályát, miközben garantáltan süt a nap és csicseregnek a madarak.

Viszonylag egyszerű tutorialja miatt én a Holly Kai klubot választottam, hogy megismerkedjem a sport szabályaival. Eleinte az embert zavarba hozza a sokféle tábla, zászló, jelzőpont, de játék közben fokozatosan rá lehet jönni mindegyik jelentésére. Annyi derengett, hogy a labdát biztosan be kell az ütővel taszigálni a zászlóval jelölt lyukba; de hamar rájöttem, hogy a játék lényege az, ahogy ennek érdekében megtanuljuk, milyen szögben és mekkorát kell ütnünk, és milyen ütésfajtával. Több ütéssel eljutni egy lyukig és végül beletalálni szinte stratégiai gondolkodást és taktikázást igényel – ennek öröme az, ami miatt az ember rákattan a golfozásra.

A Holly Kai klubban a játékhoz egy HUD-ot kell viselni (az ütőt és a labdákat a HUD adja), a HUD-on találhatók azok a gombok is, amelyek segítségével lendítünk: ütésfajtát és ütéserősséget is lehet választani rajta. Csak gyakorlás kérdése, hogy a játékos már ránézésre, a tájat pásztázva képes legyen megbecsülni a távolságot a lyukig, és szinte ösztönösen a megfelelő erősséggel megütni a labdát.

A játékot emellett tovább nehezíti, hogy a talaj bukkanói, gödrei, és a szél iránya és erőssége is számít az ütésnél, ezt mind bekalkulálták a labda pályájába, de ez a játék örömét is növeli. Az elrepülő labda particle csóvát húz maga után, így könnyebb szemmel követni és megtalálni, hová esett.

A golf sokak szemében még mindig a gazdagok sportja, ezért eszükbe sem jut, hogy kipróbálják – remélem, hogy ez egyre inkább változik, ahogyan a lovaglás vagy a tenisz sem csak úri sport már. SL-ben sem ingyenes a golf, de nem kell hozzá vastag pénztárca: egy félórás gyakorlás a Putting Green pályán 1 L$, egy háromórás menet a 9 lyukú Ocean pályán 50 L$.

Aki szeretné kipróbálni ezt a virtuális sportot, a Holly Kai-nál ezen a tutorial ponton érdemes kezdeni: (Teleport: http://slurl.com/secondlife/Hollywood/162/226/23), aztán ha kellő gyakorlottságot érünk el a játékban, vár minket a csoport-mérkőzések, tournament-ek, bajnokságok, vagy egyszerűen a barátainkkal közös vasárnap délelőtti golfozás világa.

Szólj hozzá!

Címkék: játékok érdekességek hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr862326046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.