HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Az SLCC többi bejelentései

2010.08.24. 14:10 :: Scandal Douglas

Philip természetesen nemcsak a Display Names-ről és a Teen SL bezárásáról beszélt - ez csak az a kettő volt, amit a hivatalos Second Life blogok is említettek már. Most hogy már az SLCC-n készült videófilm az egyik blogban összegzésre került, íme: miről volt szó azon a bejelentésen.

1. We are going to ship mesh! Ahogyan gondoltam, el lesz halasztva a mesh importáció, 2010 év végére fogják elkezdeni a Beta tesztet (az eredeti tervek szerint ennek a Beta tesztjének el kellett volna kezdődnie)

2. Ki fogják javítani a group chat és a SIM-eken keresztüli chat hibáit.

3. A Second Life futni fog iPad-on is - bár nem tudni, mikortól. Bár ez minket szerintem nem érint, inkább arra volnék kiváncsi, mikor lesz kifejlesztve a böngészőbe integrált kliens, illetve az IPhone-Android-etc. kompatibilis kliensek?

4. A kezdőket fogják segíteni - pl. olyan üzeneteket fognak nekik küldeni, amik érdekelhetik. Ez eddig is megvolt, nem tudom, milyen ötleteik lesznek a kezdők segítségére. A legjobb módszer úgyis a mentor módszer, talán azt kéne visszahozni...

5. Növelni kívánják a SIM férőhelyek számát. Navégre - pár év alatt ezt is megéltük. Végre nemcsak 40 fő fog elférni egy bulin, hanem több is - már az elején ezen kellett volna dolgozni, nem pedig azon, hogyan legyen minél több sziget...

6. A földtulajdonosoknak több lehetőségük lesz csökkenteni a lagot - akár avatár és script szinten is. Na azért erre kiváncsi lennék, hogy fog működni. Rá fog bökni egy avatárra, hogy lagmentesítés azonnal? Érdekes lesz...

7. A hivatalos kliens frissülése a háttérban fog folyni a felhasználók tudta és engedélye nélkül. Mit is mondjak erre - hogy végre? Hát inkább nem, mert már a Firefox/Chrome hasonló terveinél is mondták már egyesek, hogy "mi az, hogy a böngészőm frissül anélkül, hogy tudnék róla?". Így viszont egyszerűbben tudják majd kezelni a problémákat, nem kell két vagy többfele szakadnia a klienst fejlesztő csapatnak.

8. Van amit én se tudok lefordítani, így bocsánat, ha nem értem: nem tudni, mikor lesz lehetséges az, hogy offline tervezni valamit, és bemigrálni az SL-be - vagy megoldani a migrációs lehetőséget SL és nem SL gridek között. Ahogyan a kereső megjavítása is kérdéses, mikorra lesz megcsinálva, de dolgoznak rajta...

9. Teen SL megszüntetése és a korhatár lejjebb vitele 16 évre. A hozzászólásokon már látszik, hogy vannak, akik tiltakoznak ez ellen. Szerintem meg nem érdemes tiltakozni ellene - mint egyszer említettem, a tinédzsereken lehet nagyon sokat keresni, és ezt Lindenék is tudják. Így legalább ahhoz a korosztályhoz tudnak majd szólni a reklámjaikkal, akik amúgyis célcsoportnak számít... Ez volt a szerepjáték esetében is, kódolva volt, hogy így lesz a Second Life-nál is.

10. Display Names. Sokan várják már ezt a lehetőséget, és már ki is van dolgozva, hogyan fog működni. Azaz tesztelve van, de hogy mikor csinálták, azt ne kérdezzétek.

Hát ennyi. Philip dolgozik. Jó van ez így. Még a nyaralását is elhalasztotta a Second Life miatt... Dolgozik értünk...

illusztráció: New World Notes

3 komment

Címkék: hírek scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr162243854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2010.08.25. 09:45:55

Megjegyzés a hármas pontra: már vannak olyan alternatív kliensek, melyek iPhone-on működik, és olyan kliens is, ami Android-on... Csak ezt tegnap még nem vettem észre.

Boorisz (törölt) 2010.08.27. 21:27:26

A hatos nagyon egyszerű. Az én gondolatom az az, hogy vagy megadhatja, hány script fusson a földjén vagy milyen események, parancsok nem működhetnek pl: rez, email, stb.
Az avatar meg szvsz valami olyan, hogy lehet hogy x avi lehet a szigetemen de én csak x-10 engedek be. Mert a kevesebb néha több vagy kevesebb ha lagot nézünk. De lehet, hogy meghatározhat majd egy lagszintet, amit ha egy adott avi túllép a sok vacaktól akkor nem engedi be.

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2010.08.29. 11:46:19

Azt most is be lehet állítani, fusson-e script a földjén (csak 50 méter magasságban már ez nem igaz, ezt kéne módosítani). A személyek számának korlátozása szerintem nem jó ötlet, mert egy bulinál az a jó, ha minél többen vannak. Szerintem globális és lokális (azaz avatároknál) lehetne beállítani a dolgokat. Lokálisan úgy, hogy jobb klikk, és listából kiválasztani, mit blokkoljunk (scriptek, particle, nagyméretű texturák, attachmentek, stb...). Azért vannak itt lehetőségek, amiket be lehetne vezetni...