HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

No more Teen SL - újabb adalék Philip terveiből

2010.08.23. 17:42 :: Scandal Douglas

Olvasom ezeket a híreket, amiket Philip egy SLCC nevezetű rendezvényen jelentett be, és igazság szerint nem értem. Hogy mit nem értek, majd a hír végén olvashatjátok...

Philip bejelentette, hogy a Teen Second Life meg fog szűnni, és ezzel együtt az alsó korhatárt lecsökkentik 16 évre. A bevezetés dátuma 2010. december 31. Röviden ennyi a hír, a többi csak blabla... De most tényleg: köszönik az eddigi tinédzsereknek, hogy gazdagították a TeenSL-t, de sajnos meg kell várniuk, amíg 16 évesek nem lesznek. Hogy az eddigi TeenSL-esek, amikor átmentek 18-ba, és ezzel együtt a főGrid-re, kreativ energiáikkal gazdagították világunkat... Ez nekem már tényleg blabla, csak töltelék.

Viszont nekem is kell gyártanom ehhez a hírhez valami tölteléket. Körülbelül két éve beszélt erről valamelyik Linden, hogy a TeenSL-lel nem tudnak mit kezdeni, mert oktatási célokra ez így alkalmatlan. A terveik között eleve szerepelt az, hogy a tiniket majd beterelik a felnőttek közé, de egyszerűen nem tudták, hogyan.

Idáig nem tudták... Az SL kliens már eddig is alkalmas volt arra, hogy szűrje a Mature/Adult tartalmakat, egyszerűen egy beállítással megadhattuk, hogy milyen tartalmat nem kívánunk látni. Ha pedig valaki nem csinálta meg a Felnőtt Verifikációt, akkor még a felnőtt tartalmakkal teli szigetekre se látogathat el. Tehát a helyzet már rég adott volt, csak meg kellett volna tenni egy bizonyos lépést!

De most komolyan: Philip kellett ahhoz, hogy megtegyék ezt a lépést? Olyan érzésem van, mintha Philippel kicsit tökösebbek lettek volna, de az is lehet, hogy ez csak egy új image. Észrevették, hogy nincs ez így jól, és most sorra veszik azokat a gondokat, amiket már régóta mondogattak nekik, csak a fülük botját se mozgatták rá. Pedig milyen egyszerű megoldást találtak a TeenSL problémára is...

Helyeslem azt is, hogy nem engedhetik a 13 éveseket a 18 éven felüliek közé... Meghúztak egy határt: 16 év. Jó ez így? Hát persze! A 16 évesekben még megvan az a bizonyos kreativitás, az a fajta korosztály, aki már tudja, hogy mit akar. Én is ezt a határt szabnám korhatárnak...

Ja, hogy a jósgömböm hogy van? Köszöni szépen, jól van. Ugyanis valahol ezt mondtam valamelyik írásomban, hogy lejjebb fog menni a korhatár, bár én ennél alacsonyabbra számítottam. A TeenSL megszűnésére viszont nem számítottam.

Mi lesz ezek után a jövő? Egyszerűbb lesz a regisztráció, mivel nem lesznek olyan meglepetések, hogy kéri a mobilszámot vagy a PayPal számlaszámot. Megszűnik az a fajta feljelentés, hogy "egy tini mászkál a main griden", felváltja helyette egy "kiskorú mászkál a játékban" feljelentés. Talán erősebb lesz a feljelentősdi a nem-Adult szigeteken is, ha szexuális eszközökre fognak felbukkanni, mivel érzésem szerint az önérzetes szülő is látni akarja, mi fán is terem a Second Life. Ja, és végre nem kell hazudni "túl nagyot" a "mikor születtél" kérdésnél azért, hogy beléphessenek a srácok...

Várom, milyen újabb tökös megoldásokkal jön Philip.

Szólj hozzá!

Címkék: hírek scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr602241716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.