HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

A CARP csoport „Pink Floyd The Wall” előadása

2010.08.13. 08:25 :: Scandal Douglas

Írta: Hera Poliatevska

„Anya, megbízzak a kormányban?”

A Pink Floyd The Wall című albumán alapuló művészi show-t már 2008. óta játssza a Second Life-ban a CARP (Cybernetic ART Research Projects) csoport, de én csak két hete láttam először, amikor egy SL-beli barátom a fülemnél fogva elráncigált a produkcióra. Nem is terveztem, hogy végignézem, nem is voltam olyan hangulatban, de mégis, ahogy leheveredtem a fotelbe a hatalmas nézőtéren, és elkezdődött a show, képtelen lettem rá, hogy felálljak és otthagyjam.

A produkció egy olyan élő előadás, amely a Wall zenei album dalait – és mondanivalóját – egymást követő videoklipszerű, megkoreografált táncos jelenetekben mutatja be, felhasználva a virtuális világ által lehetővé tett speciális effekteket is. A látvány, az előadás víziószerűsége és a táncosok élő mozgása bámulatos harmóniában simul össze a zenével és a dalszövegekkel.

A show annyira megkomponált, hogy az ülőhelybe beépített kameraállásunk vezeti végig az egész előadást: a kezdéskor elég csak egy dupla katt az Esc gombra, és onnantól kezdve a kameránk oda ugrik, zoom-ol, vált, ahova a rendező tervezte; a táncosokra irányított közeli állásoktól kezdve a színpad fölül vett mindent befogó óriástotálig.

Az előadás (bár talán a kelleténél kicsit több direkt politikai szimbólumot alkalmaz) végigvezeti a nézőt azon az úton, amely során a társadalom belénk neveli elvárásait, rákényszerít, hogy megtanuljunk megfelelni; hogy megfelelj anyádnak, a tanároknak, a kormánynak, a barátnődnek, a hadseregnek… egészen addig, amíg rá nem jössz, hogy őrülteknek akarsz megfelelni, és le nem döntöd a „Falat”.

2008 óta az előadást többször felújították, korszerűsítették (tehát aki anno már látta, most nem biztos, hogy ugyanazt a látványt kapná); jelenleg egy akkora színpadon játsszák, amekkorát még nem láttam SL-ben, a nézőtér három szekciója – a lag elkerülése miatt is - 3 sim-en nyúlik keresztül. A méretek és az effektek miatt is fontos tudni, hogy a teljes élvezhetőséghez szükséges a 200 m-es látótávolság, a magas particle-beállítás (7500 körüli) és természetesen a folyamatos audio stream.

A héten szétküldött csoportüzenet szerint a „Wall” utolsó előadása lesz most vasárnap, augusztus 15-én, magyar idő szerint 11 órakor (2 PM SLT) (Teleport: http://slurl.com/secondlife/Gwampa%20Kamp/245/28/2057). Aki szereti a Wall zenéjét, azért nézze meg; aki pedig eddig nem szerette, itt szeretni fogja.

2 komment

Címkék: események hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr742218337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hera Poliatevska 2010.08.14. 07:48:08

Előrehozták egy órával, legalábbis egy pénteki group notice már 2 PM-et (11 órát) ír.
(Scandal, esetleg át tudod javítani a szövegben?)