HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Interaktív kiállítás: Ice Caverns Gallery

2010.06.23. 16:58 :: Scandal Douglas

Eddig is tudtam, hogy a Second Life a művészek paradicsoma. Szigeteket látok, nap mint nap, ahol a 3D technikát ki lehet aknázni. Olyanokat, amiket csak virtuális környezetben lehet megvalósítani, a valóságban nem. Az SL-beli művészet már túlmutat a hagyományos művészeteken, bár egy-két alkotást szívesen megnéznék a valóságban is. Helyszíneket létesítenek a valóság alapján, valóságban meglelhető dolgokat valósítanak meg a virtuális térben, ugyanakkor a fantázia szárnyalását is megtapasztalhatjuk.
A Ice Caverns Gallery (SLURL: http://slurl.com/secondlife/MeetingSupport/116/54/21) egy alpesi ihletésű helyen nyílt meg, mely maga is megérdemelne egy misét. De én most a kiállításra jöttem, melyről nemrégiben egy filmet láttam. Nem is lehetne jobban megmutatni, mit lehet ott csinálni, mivel a művészeti alkotások nem fix szobrok vagy képek, hanem dinamikusak és interaktívak - és nem performanszok! Igaz, megpróbáltam egy-két képet csinálni, de ezek a képek most nem adják vissza az élményt. Ezt látni kell...
Rögtön egy zenei produkció fogad minket: áthajtunk a húrokon, és megpendül a zene, áthajtunk a hídon, és dobolást hallunk, zenei kotta összerakása után rövid dallamot csalhatunk elő. Miután továbbmegyünk a folyosón, mindenféle különleges szobrokba bukkanunk. Háromdimenziós réteges képek, melyek részei mozognak, részecskéket bocsátanak ki és folyamatosan változnak a részletek (pl. egy kígyó nyúlik feléd, ha elébe mész). Lángoló szívek,  csillagok közt forgó földgömb, kavargó energiaköd, széteső táncoló emberek, fura világító fényvonalak egy kockában. Szövegek és idézetek, amin elgondolkodhatsz. Számtalan alkotásba bukkanhatsz, melyek előtt megállsz, és elgondolkozhatsz.
De részévé is válhatsz a szobroknak vagy képeknek, ha beleugrasz a golyókba - keresztre feszülsz vagy szárnyalsz az energiahullámok között. De meg is változtathatod őket kattintásoddal.

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek utikalauz scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr172104348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.