HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Foci az SL-ben

2010.06.15. 21:22 :: Scandal Douglas

Na, itt a Foci VB. Azt hihetnénk, hogy egy ilyen eseményt hidegen hagynak az olyan kockafejűek, akik állandóan az SL-ben lógnak... de ez nem igaz. Annakidején azt hittem, a focit lehetetlen megoldani az SL-ben, de aztán láttam egy nagyon jó focilabdát, amit lehet vezetni, majd jól elrúgni. Ezek után biztos voltam benne, hogy ennél jobb megoldásokat, kiforrott rendszereket készítettek.

A Destination Guide-ban kezdtem el kutakodni, és máris két focipályára bukkantam. Az első helyszín, amit meglátogattam, az FC Intel SL pályája, a Virtual Bosphorus volt. Ez egy hatalmas vízre épült focipálya, egy igen érdekes focilabdával: a labdát lehet vezetni, de még nem jöttem rá, hogyan lehet elrúgni. Később összefutottam egy-két játékossal, akik megmutatták, de addig ellátogattam a Guide által közölt másik helyszínre...
A West Ham United SL nem éppen tetszetős, modern, mint az Intelé - egy skyboxban rejtőző focipályára bukkantam. A Secondfootball System, amihez a csapat csatlakozott, egy közösségi oldal és egy webshop, amin keresztül rengeteg más csapatot lehet megtalálni, és amin keresztül a focizáshoz szükséges kellékeket meg lehet szerezni. Te is alapíthatsz egy csapatot, csak vedd meg a skybox-ot az alkotótól. De csatlakozhatsz is egy csapathoz... A Destination Guide-ban szereplő helyszín tulajdonképpen egy shop, de ezen keresztül lehet eljutni a pályára (SLURL: http://slurl.com/secondlife/EqualiMEDIA%202/26/121/4003).

Alapvetően ezek a játékrendszerek HUD-os alapú, azaz adott egy vezethető labda, és a HUD gombjaira kattintva lehet lőni, cselezni, védeni. Külön HUD van a védőknek. A Virtual Bosphorus egy-két játékosa és menedzsere megmutatta, milyen is a maga játék. Bár nekik a HUD-juk még nem készült el (hónap végére igérték), de a béta teszt alatti rendszerről bemutatót tartottak.

Mint látjátok, ezt is lehet a Second Life-ban. Nem egy számítógépes football játék, de itt a játékosok mi magunk lehetünk. A csapatmunka is érdekesebb így, és akár mi magunk is lehetünk hősök. Itt valóságos csapatok vannak, és csak a mi ügyességünktől függ (és a gépünk teljesítményétől is, persze), sztárok leszünk-e ebben a virtuális valóságban.

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr272084593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.