HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Linden Díj 2010: virtuális kiállítás-szervező

2010.06.07. 12:57 :: Scandal Douglas

Írta: Hera Poliatevska

A Linden Lab minden évben díjat - és ezzel 10.000 USA dollárt - ad annak a Second Life-on belüli projektnek, amely „innovatív inworld megoldásaival fejleszti az emberek virtuális világon kívüli mindennapi munkáját, képzését vagy kommunikációját”.

A díjat az idén a The Tech Virtual nevű  nonprofit létesítmény kapta, ami arra vállalkozott, hogy RL időszaki múzeumi vagy egyéb szakmai kiállítások létrehozását fogja segíteni a 3D tervezés eszközeivel. A Tech Virtual ezért lényegében egy eszköz: stábot, SL segítőket, építési helyet és eszközöket (pl. scripteket) biztosít azoknak az RL kiállító szervezeteknek, akik sikeresen pályáznak hozzájuk támogatásért. A projektet jelenleg egy kaliforniai alapítvány finanszírozza. A pályázók SL-ben építhetik meg a tervezett kiállítás teljes 3D makettjét, vagy annak részleteit, külön vigyázva arra, hogy a virtuális építmény RL is megvalósítható legyen; emellett igénybe vehetik a kiállítás megtervezésekor egy olyan stáb tapasztalatait, amely már sok hasonló projektben segédkezett.

Ha tehát ellátogatunk a The Tech sim-re (SLURL: http://slurl.com/secondlife/The%20Tech/191/158/37/) a Second Life-ban, igazából egy irodát látogatunk meg, de egy hatalmas irodát: a kiállítási csarnokban megtekinthetőek információk és linkek a beregisztráláshoz, ki vannak állítva az eddig projektek és győztes pályázók minta-alkotásai, vannak tutorial pályák pl. arról, hogy hogyan kell jó és sikeres RL interaktív kiállítást szervezni, de van itt moziterem és előadóterem is a prezentációkhoz. Az épület mellett megtekinthető egy igazán mutatós kisebb kiállítás-prototípus, őskori barlangrajzokról.

Persze felmerül a kérdés, miért jobb SL-ben primeket mozgatni, mint valami profi offline 3D látványtervező programmal kiállítást tervezni. Ennek a szakmai (és anyagi) részéhez nem értek, tehát nem tudom megítélni, egy azonban biztos: egy szerkesztő programba nem lehet „bemenni”. 
A Second Life-ban azonban nemcsak megépíteni lehet egy helyet, hanem be lehet menni avatarunkkal körbejárni, interaktívan kipróbálni, de meg lehet hívni oda támogatóinkat, főnökünket, másik kontinensen élő kollégáinkat, hogy ők is nézzék meg, ők is próbálják ki… Majd utána leülhetünk velük a Tech Virtual kávézójába, megbeszélni a továbbiakat. J

Szólj hozzá!

Címkék: érdekességek események utikalauz hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr312062751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.