HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Energy Island - avagy egy kormányhivatal szigete

2010.06.07. 19:00 :: Scandal Douglas

Korábban cikkeztem már a zöld energiával kapcsolatban, ami egy non-profit japán kezdeményezés volt. Most egy, az energiával kapcsolatos helyszínre bukkantam, mely példaértékűnek számít. Miért is? Talán azért, mert azt a példát mutatja meg, hogy a Second Life-ot ne tekintsük kizárólag játéknak, hanem igenis vegyük komolyan. Oktatás, múzeum, hivatalok is találhatóak itt. Jelen esetünkben az amerikai kormány egyik intézményét, az Energia Hivatal szigetét mutatom be.

Az Energy Island (SLURL: http://slurl.com/secondlife/Energy/112/131/45/) egy minden igényt kielégítő hivatali iroda. Lehet itt tájékozódni az energiatermeléssel kapcsolatban, állást is lehet itt keresni. Konferenciákat lehet itt tartani és megbeszéléseket. A téma iránt érdeklődöknek is tartanak fent múzeumot, ahol filmeket és információs táblákat találhatunk. Mindezt egy csodásan kialakított szigeten.

A sziget a játékos kedvűek számára is készült. Egyrészt találunk egy kincsesládát, mellette egy játékszabállyal, miszerint különféle helyeken el lettek rejtve ajándékok. De meglepetésként és, hogy valamire rákattintva hirtelen mellém zuhant egy meteor, alatta egy emberrel...

A legérdekesebb a szigeten, ami ugyebár kiüti a szemünket, az a hatalmas cső, aminek a beljesében egy targoncával utazhatunk. Ugyanis a jövő energiaforrása az Energiahivatal szerint nemcsak a zöld energiaforrás lesz, hanem a részecskegyorsítás által felszabaduló fúziós energia kihasználása. Egy térképen meg is mutatják, hogy ez a gigantikus cső biztonságosan egy város alatt is elhelyezkedhet, ellátva a város energiaellátását. Csodálatos utazásban is lehet részünk, ugyanis részecskeként fénysebességgel száguldhatunk, hogy végül nekicsapódva valaminek célbaérjünk...

De mint látjátok, az Energy Island nemcsak ebből áll. Szélmalmok, melyekről nemrégiben tanulmány is adtak közre, mindenféle közösségi társalkodó helyszínek, trópusi környezet.

1 komment

Címkék: érdekességek utikalauz scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr822061101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boorisz (törölt) 2010.06.10. 10:57:22

Majd ha befejeztem a bicaj túrámat mindenféle képen elnézek mindkét helyre.