HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Gay Pride Festival in Second Life

2010.05.31. 20:54 :: Scandal Douglas

Fontolgattam (sőt, előtte így is tettem), hogy a mostani cikket 18 éven felülieknek javasoljam-e, mivel a magyar SL lakói között számos, ennél fiatalabb személy található. Igaz, hogy nem a szexről fogunk beszélni, hanem a melegjogi aktivitásról az SL-ben. Célom is a cikkel mindössze annyi, hogy bemutassam, a Second Life sokoldalúsága felér az internetével. Senkinek a nemi irányultságát nem kívánom ezzel befolyásolni.

A Second Life Destination Guide-jában egy szintén hagyományos esemény bukkant fel, a Second Pride Festival (SLURL: http://slurl.com/secondlife/Pride/191/53/25), mely június 5-éig tart. Igen, jól sejtitek, ez a Gay Pride SL-beli változata, csak annál sokkal szolidabbnak tűnik.
Tudom, a magyarok szinte mindennel kapcsolatban megosztottak. Valaki elfogadja, valaki eltűri, valaki pedig tiltakozik ellene. Ez független attól, hogy meleg vagy heteroszexuális. A Pride viszont arról szól, hogy a melegeknek is vannak jogaik, ők is ugyanolyan emberek, mint bárki más. Nekik is joguk van ahhoz, hogy párjukkal kézenfogva sétáljanak, hogy ne utálják ki őket a munkahelyükről. Sok országban halálbüntetés is jár ezért, sok országban meg "ha nem beszél nincs baj" elv alapján élnek láthatatlanul. Arról már nem is beszélek, hogy az élettársakat nem tekintik családtagnak a kórházakban, nem örökölhetnek az együttélés után, nem fogadhatnak be gyereket... Ezért is mutatják meg magukat tömegesen, ezért vonultatják fel erőiket. Sajnos vannak olyanok itt is, akik miatt az egész felháborító is tud lenni, de őket a melegek is ugyanúgy kitaszítják maguk közül.
Az eddig Second Life-os pályafutásom során azt tapasztaltam, hogy az itteni magyarok között sokkal többen fogadják el a melegeket és a leszbiket, de voltak olyanok is, akik ellenzik, és ennek hangot is adtak. Néhányan pedig fel is vállalják melegségüket - talán azért, mert itt könnyebb, talán azért, mert amúgy a valóságban is felvállalják. Emlékeim szerint két magyar meleg klub is alakult az SL-ben, az egyiket Noráék kezdték el szervezni - ennek a Red Seven feloszlása vetett véget. A másik pedig a H-Art égisze alatt született meg, és működött elég sokáig (bár fogalmam sincs, működik-e még).

Lássuk azonban a helyszínt magát. 2007-ben került megrendezésre a Pride SL-beli változata. Villámlátogatásom során leginkább színházat, gyülekezőhelyet és party-s helyszíneket láttam. Mivel akkor voltam ott, amikor Amerikában mindenki alszik, vagy dolgozik, így nem is számítottam nagy tömegre. Gondolom, este 9 körül már többen lettek volna... Rábukkantam egy érdekes megoldásra - egy Parkot építettek, ahol lehet voice-t használni (ezek szerint a többi helyszínen ez tiltott). Az épületek egyike sem a provokációról szól, hiszen a zászlókon és a feliratokon kívül semmi sem utal arra, hogy ez egy meleg fesztivál helyszíne lenne. Persze, az is lehet, hogy az épületeken belül bújik meg az ördög, és előkerülnek a titkos helyszínek, de az is lehet, hogy a bulik folyamán történhetnek attrocitások...

Az eseménynek van honlapja is, melyben kiderül, az egész nem egy fesztiválban merül ki, hanem egy közösségben is kiteljesedik. Kiderül például az is, hogy a Second Pride támogatta az Amnesty International-t is, szervezett gyűjtésük során másfél millió forintnak megfelelő összeget adtak át az jogvédő szervezetnek. De ugyanígy támogatták az Uganda iskolákat is, ahol az HIV pozitív gyerekek száma a legmagasabb. Az események között felbukkan egy Hollywood Babylon Gong Show is, mely gondolom a meleg szórakozóhelyek között divatos travishow SL-beli változata lenne. Sajnos, a szexualitás már itt is beférkőzött, hiszen a támogatók között ott szerepel a Xcite! is, meg jópár SL-beli meleg klub is, ahol gondolom minden van...

3 komment

Címkék: események scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr812045926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boorisz (törölt) 2010.06.01. 20:59:07

Hogy is mondjam amit a 18 as jelről gondolok az elején. A legjobb talán az álszemérmesség, ebben a bejegyzésben nincsen semmi olyan amit egy 18 év alatti nem olvashatna el. Vagy már maga a meleg vagy homoszexuális szó is 18 as?

"Persze előre mondom: nem a szexről fogunk beszélni! " Akkor miért van kint? Kérdem még egyszer.

"A mostani cikket 18 éven felülieknek javasolnám, mivel a magyar SL lakói között számos, ennél fiatalabb személy található."

Ami hatalmas probléma mert nem nekik van kitalálva, ezért van Teen grid. Az a baj, hogy a szülők nem tudják, hogy a gyerekeik egy felnőtteknek szóló világban kalandoznak, ami teli van (néha durva) csak felnőtteknek szóló tartalommal.

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2010.06.02. 08:45:58

Nem álszemérmességről van itt szó, hanem túlzott elővigyázatról. Igazad van, tényleg felesleges a 18-as karika, ahogyan a legtöbb filmnél is feleslegesnek tartom, ha nem erőszakról, hanem szerelmi háromszögről szól, de semmi erotikus jelenet nincsen benne...
Gondolkoztam azon is, hogy egy TOVÁBB cimkével eltakarom a részleteket, és így csak az olvassa el, akit érdekel. De erről meg az a véleményem, hogy erre úgyis mindenki rákattint, hátha van mégis ott valami mögötte...
A TeenSL más tészta. A következő cikkben erről fogok írni, és ott ezt majd ki lehet vesézni.

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2010.06.02. 14:45:32

Nos, módosítottam a cikket. Nincs 18-as karika, és tulajdonképpen az a szöveg is módosításra került. Ám ha többen úgy gondolják, ide kell a 18-as karika, vagy egy enyhébb 16-os vagy 12-es karika, akkor meghajlok a többség előtt...