HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Serenity a Second Life-ban

2010.04.07. 16:00 :: Scandal Douglas

Bizonyára kérdezhetitek, hogy a gorramba van ennyi téma a tarsolyomban, honnan bukkanok rájuk? Az ok egyszerű: nekem nemcsak Second Life-os tapasztalatom nagy, volt már előéletem a szerepjátékok terén, és beleástam magam a fantasy és a sci-fi legendakörökbe. Már a Second Life előtt éltem különböző életeket, igaz, nem virtuálisan, de ugyanúgy a képzeletemben. Így van az, hogy én azokat a témákat szoktam keresni az SL-ben is, ami korábban is érdekelt.

Amikor megláttam az űrhajót az SL indítási képeként, megdobbant a szívem. Meg kell találnom a Serenity-t. Évekkel ezelőtt is megtaláltam, talán le is fotóztam, de kiváncsi voltam, meg van-e még. Már majdnem el is feleljtettem, amikor a magyar blogok között kutattam, és rábukkantam a megfelelő linkre (http://slurl.com/secondlife/Innsmouth/132/133/674). Amint tehettem oda is repültem körülnézni.

A fenti két kép a Firefly sorozat promóképe és a Second Lifeban megtalálható Serenity található - mintegy összehasonlításképpen. A Firefly (Whedon egyik főműve) legendás sorozattá vált (egy mondás szerint a legendás sorozatok 1 évadot sem érnek meg), korszakalkotó kameratechnikájával és zseniális történetmesélésével engem is megragadott. Örültem, amikor le tudtam szedni a sorozat minden egyes darabját, és faltam Mal minden egyes mondatát, Wash idióta megjegyzéseit, Kaylee pozitív gondolkodását, Book tiszteletes bölcsességeit, Jayne beköpéseit...

Örömmel láttam, hogy a Serenity még mindig megtalálható az SL-ben. Miközben bejártam a szűk járatait (ja kérem, a modell életnagyságú, még alapban is kicsi, nem 2 méteres gigászoknak tervezték), és próbáltam visszaemlékezni az egyes jelenetekre. Amikor kosaraztak a raktérben, amikor Simon ápolta Rivert az orvosiban, amikor Kaylee-vel veszekedik Mal az össze-vissza zsinórozott hajtőmű miatt. Visszaemlékeztem a szerintem legjobb jelenetekre, amikor a hajó kilencfős legénysége az ebédlőben szerény vacsorájukat eszik, és közben nagyokat beszélgetnek, mókáznak.


Végigjártam a folyosókat, képzeletben megérintettem Kaylee virágait, mellyel feldobni kívánta az űrhajó komorságát. Bementem Wash pilótafülkéjébe, és mosolyogva észrevettem a dinókat. A kabinokba is benéztem, és elképzeltem, ahogyan Inara csábít a vörös-arany párnák közé. Kissé meg is lepődtem, amikor egy lány jelent meg, és végigdőlt az ágyon...
Kicsit másként emlékeztem a hajóra, amikor utoljára láttam. Akkor még nem voltak meg a kisebb hajók, és a hajót nem vette körbe az űrt jelképező hatalmas búra, így a város felett lebegett a hajó. Még a közös ebédlőre is máshogyan emlékszem - sőt maga a hajó is máshogyan nézett ki. Vagy lehet, hogy van egy másik hajó is? Ki tudja...

Szólj hozzá!

Címkék: utikalauz scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr651953082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.