HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Virtuális popcorn: mozi a Second Life-ban

2010.03.24. 04:00 :: Scandal Douglas

Írta: Hera Poliatevska

Nagyon régóta, már newbie korom óta járok ebbe a moziba, olyan estéken, amikor nincs kedvem semmi aktívabbat csinálni a Second Life-ban, csak ülni, filmet nézni, és esetleg közben rendet rakni az inventory-mban. Az Amity Island-en (SLURL: http://slurl.com/secondlife/Amity%20Island/170/33/23) levő Second Cinema már newbie koromban 2008-ban is működött, azóta csak bővült, apró részletekkel finomodott, és fejlődik most is (most éppen azzal küzd a tulajdonos, hogy hogyan oldja meg a filmek nézhetőségét a Viewer 2.0-vel).

Kezdetben csak egy zárt moziépület volt, ami elsősorban klasszikus horrorfilmeket és thrillereket játszott a 70’-es évektől a 90’-esekig; később megépült mellette egy szabadtéri autósmozi is, aminek a kalandfilmek és vígjátékok lett a profilja. A tulajdonosnak, Grim Brackennek elég jó ízlése van; mindig A-kategóriás kommerszfilmekre törekszik, gagyit sosem játszik, vagy ha mégis, akkor azért, mert a műfaj története szempontjából jelentős lehetett a B-kategóriás film hatása is (pl. Elm Street sorozat). Nagy élmény volt itt eredeti nyelven megnézni mondjuk a The Lost Boys-t, vagy pl. a The Thing-et Carpentertől; de láttam itt a Mátrixot is már, vagy a Cápát Spielberg-től (stílusosan – hiszen maga az Amity Island sim erről a filmről kapta a témáját).

A filmek bármikor elindíthatóak a Media csatornán, csak egy friss QuickTime verzió kell hozzá a gépünkön; bármikor le-pause-olhatóak és folytathatóak, ha a parcellán belül maradunk; és elölről kezdhetőek, ha kilépünk a parcelláról és visszalépünk. A két film egy-egy hétig van mindig műsoron, hagyományosan a péntek a váltónap, és a csoporttagok kapnak is notice-t a műsorváltozásról. A mozizás itt ingyenes, bár tip jar-ok ki vannak rakva, és ha végignézek egy filmet, szoktam is adakozni a fenntartás költségeire.

A kérdés, ami felmerül, nyilvánvalóan az, hogy miért néz filmet valaki SL-ben, amikor offline is megteheti. A film-választék mellett az Amity Island-i mozizás vonzereje valószínűleg az, hogy itt közösségben teheted. Az Amity forgalmas hely, avatarok jönnek-mennek folyamatosan, a legfurább öltözékekben és viselkedéssel; a legtöbben csak pár percre néznek be a moziba, de vannak, akik végigülik a filmeket, ki szó nélkül, kik beszélgetve. Jönnek párok, jönnek szóló avatarok; vannak köztük csodálkozó newbie-k, de vannak tapasztalt vén rókák is. A film közben el lehet olvasgatni a profiljaikat, meg lehet lesni a külsejüket, láthatjuk a párbeszédeiket a mozi-partnerükkel, egyáltalán, bele lehet kicsit lesni az életükbe annyira, amennyire SL-ben lehetséges. Ha szerencsénk van, akár magát Grim Brackent is láthatjuk a nézőtéren ülve (péntek este az esélyes), legfélelmetesebb jelmezében. Bracken ugyanis horror-cuccokat árul Amity-n – aminek a bevétele lehet a magyarázat arra, hogy hogyan tud szerelemből egy ingyenes mozit non-profit fenntartani.

1 komment

Címkék: érdekességek hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr21953073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hera Poliatevska 2010.09.15. 14:57:48

Sajnos, ez a mozi ebben a formában megszűnt. :( Nagyon fog nekem hiányozni.
Helyette ugyanezen a sim-en, pár háztömbbel lejjebb nyitott Grim Bracken egy másikat, kisebbet, és csak horrorfilmek számára, de ezek úgy néz ki, már újabb (2000 utáni) mozifilmek lesznek. (Most a héten mintha a híres svéd vámpírdráma, a "Let the Right One In" menne...)