HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Minden kezdet nehéz

2010.02.23. 21:33 :: Scandal Douglas

A Second Life az egyik legnehezebb alkalmazás, amivel valaha is találkoztam. Nem egyszerű elkezdeni, nem egyszerű elmagyarázni, miért is jó. Bár mindenki megpróbálja, mégis gyakran hallom vissza a játék kifejezést az emberektől és nagyon ritkán azt, hogy rengeteg felhasználási lehetősége van, csak bele kell látni a mélységekbe.
Aki belekezd az ismerkedésbe, gyakran azt se tudja, merre kapaszkodjon. Haja az egekig mered, amikor kóborolni kezd. Elsőként azzal szembesül, hogy a lag miatt sokszor mozdulni nem bír - más játékokban legalább lehet mozogni is, könnyedén. Amikor lassan töltődnek be a tárgyak, azt hiszi, ez valami bug. Ha még ráadásul sok félkész helyet lát, akkor meg azt hiszi, ez az egész még béta állapotban van. Amikor meg keresi a küldetéseket, döbbenten veszi észre, hogy sehol sem talál... nincsenek küldetések! Bár a Linden kiépített Tutorial szigeteket a kezdőknek, valamint ha regisztráláskor választott egy Community-t, az ottani közösségek tagjai kiépítettek küldetés-helyszíneket, de ezek befejezése után továbbra ott áll mindenféle cél nélkül a felhasználó.

Az ilyen sokkok hatására nem tudja, mihez kezdjen, és háromféle döntést hoz. Az egyik döntés az információk falása. Nagyon kevesen csinálják ezt, pedig ez lenne a legjobb út: a küzdés és a sikerélmény egyre jobban beleivódik a "játékosba", és ad egy alapot arra, hogy dönthessen a további céljairól. Alapot arra, hogy mihez kezdjen a Second Life-ban.
A másik döntés a feladás. Ilyenkor szidja ezt a félkész béta játékot, és gyorsan le is telepíti, másnapra már el is felejti.
A harmadik féle döntés a kérdezgetés. A legtöbben ezt az utat választják, és vannak, akik segítenek is. A Second Life-ba szerelmes felhasználók ezrei állnak a kezdők rendelkezésére, hogy Mestereik (angolul Helper) legyenek a Kezdőknek (angolul Newbie). Sokan hivatásuknak tekintik az SL népszerűsítését.

A számomra legjobbnak tartott módszer tehát az információk bújása. Kedvenc mondásom, hogy bújd a slhungary.hu és a blog.second-life.hu cikkeit és írásait, és ha nem találod a választ, akkor is ott a barátod, a Google...
De ha ennél gyengébb vagy, akkor még mindig ott a kérdezgetés. Magyar közösségek, klubok várják az újoncokat, az új arcokat, hogy tanítsák az érdeklődő magyarokat. Vannak magányos magyar segítők is, akik bármilyen kérdésre válaszolnak, ha tudnak.

Amennyiben pedig küldetések kellenek - célok, amiket meg kell tenned az előbbre jutás kedvéért, arra is van módszer. Blogok ezrei alapulnak a Second Life-on, melyeken helyek ismertetőit láthatjuk. Nincs más dolgunk, mint a saját szemünkkel megnézni azokat, amikről olvasunk.
Mostantól kezdve az SLHungary Magazin küldetéseket is fog tartalmazni. Jobboldalt fent fogsz találni egy heti küldetést, melyet bárki végrehajthat, ha akar. A feladat végrehajtása közben született élményeidről írhatsz röviden a Vendégkönyvbe, vagy a scandal.douglas[kukac]gmail.com címre. A legjobb élménybeszámolót természetesen a Magazinban megjelentetem.
Az első küldetés március elejéig tart. Mivel itt a hétvége, ezt szerintem elég könnyű lesz végrehajtani.

Szólj hozzá!

Címkék: üzenet scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr981953062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.