HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Lovagias ügyek: az En Garde! párbajtőr-szimulációs játék

2010.02.22. 19:43 :: Scandal Douglas

Írta: Hera Poliatevska

A Second Life-ban sok sportjáték-szimuláció működik; az egyik legelterjedtebb ilyen az En Garde! vívójáték, ami meglepően sikeresen szimulál egy párbajtőr összecsapást két fél között. A játék pályája szerte a griden sok helyen megtalálható, az arra járó avatarok számára a használata ingyenes, gyorsan megtanulható – csak egy vívópartner kell hozzá.
Az En Garde! eredetileg egy RL kártyajáték, amelyet a Procyon Games nevű Second Life-beli játékgyártó vállalkozás adaptált SL-re. A játék egy HUD és egy ingyenes tőr viselésével játszható: a HUD kiosztja a játékosok lapjait a pakliból, és mutatja a két fél közötti lépés-távolságot; a párbajozók pedig lapjaik szám-értéke szerint lépnek előre-hátra és az adódó lehetőségek szerint támadják meg egymást, különböző erősségű támadás-variációkkal (a kártyák összekombinálhatóak egymással). A játék pályája a HUD mellett a részletes szabályokat is tartalmazza notecard formájában.
A fentiek alapján valószínűleg egy unalmas gondolkodós passziánsznak tűnhet az En Garde. Meglepően nem az: élvezetesen adja vissza az akciózás, a sikeres „tus” vagy a parírozás örömét, a taktikázás feszültségét, az ellenfél egyéni játékstílusának kifigyelését, sőt, a haladóbbak már a blöffölés és a csapda-állítás szépségeit is átélhetik benne.A játék egyik legnagyobb előnye – mint sok más sportnak SL-ben – az, hogy társas tevékenység: ismeretségek, sport-barátságok köttethetnek a pályán egymás ellen küzdve; bajnokságok szervezhetőek rá; sőt, az En Garde arra is alkalmas, hogy szerepjátékos környezetbe és szituációkba is beépüljön – használják is jó pár roleplay régióban. (Sokszor azt is gondolom, bár egyes avatarok egy jó kis En Garde! párbajjal tennének pontot személyes konfliktusaik végére, mint az régebbi évszázadokban szokás volt és működött. J)
Az angolul nem elég jól értő érdeklődők számára a játék magyar nyelvű notecard leírással is elérhető a Hungaria (SLURL: http://slurl.com/secondlife/Hungaria/168/88/23) simen, ahol a pálya bárki számára nyitva áll, és ahol könnyen találhatóak magyarul beszélő ellenfelek is.

Szólj hozzá!

Címkék: játékok hera

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr851953061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.