HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

Utolsó kommentek:

Hera Poliatevska 2017.01.23. 14:53:25

@baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem tudom, szerzőtársaimmal mi történt az elmúlt években) tudom mondani, hogy én nem tervezem a frissítését; abbahagytam az aktív SL-ezést 2014-ben, Hera avataromat töröltem is. Van még egy altom, akivel félévente egyszer benézek, de sose találok olyan új vonzó helyeket, amik miatt sűrűbben visszamennék.
Úgyhogy igen, ez a blog azt mutatja, hogy milyen VOLT SL 2010-13-ban. Arról, hogy most milyen, bárki indíthat új blogot, ha van kedved hozzá, biztatnálak erre, nem sok magyar nyelvű tartalom létezhet SL-ről...

Bejegyzés: Tippek és Trükkök

baajos 2016.09.09. 22:23:44

Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egyes cikkekben említett klubbok már régóta nem léteznek, viszont vannak újabbak és már szinte azokból is megszünt jópár 2013 óta. Sok esemény történik nap mint nap.

Bejegyzés: Tippek és Trükkök

Venompapa 2016.09.09. 22:07:12

Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni másra nem, amúgy én sose láttam hasznát főleg mert eleve saját vinyóról lehetett tesztelni textúráktat és ez megy mostis.

Valamint nemértem a cikk alján mieza keverés az SL2 meg a Viewer 2-vel? Közük sincs egymáshoz. Viewer 2 az az ami SL2 meg a Sansar Project amin Linden Labs dolgozik jelenleg.

Bejegyzés: Tippek és Trükkök

A_G_A 2012.07.19. 17:01:11

Sajnos ténylegesen, köszönőviszonyban sem volt a nagyon ütős beharangozó videóval.
slhungary.hu/e107_plugins/macgurublog_menu/comment.php?rid=1108

Bejegyzés: Úgy, mint Alan Wake... - freebie-vadászat, kalandnak álcázva

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2012.03.27. 19:57:13

Ha csak ide írt volna, akkor nem kommenteltem volna ki én se. De...
1. Nem Second Life-os link volt.
2. Erősen SPAM gyanús volt.
3. Már másik bejegyzésbe is bemásolta, ami nem is arról szólt...
Én is tudnék mondani olyan helyeket, ahol könnyen vagy nehezen pénzt lehet keresni, de az Earn2Life pont azért volt, hogy némi aprópénzt lehessen szerezni azoknak is, akik nem akarnak pénzt feltölteni az SL-be, de nem rendelkeznek kreatív ambíciókkal. Az itt keresett pénzen lehet olcsó, párforintos (átszámítva) dolgokat venni, de komoly keresetet, mellyel kihúzhatod magadat a csávából és talált pénznek számít... hát talán...

Bejegyzés: Earn2Life - pénzkeresés nem kreátoroknak

A_G_A 2012.03.26. 23:31:32

Hiteles! Elsőre nem tiltottam le a kommentedet, még gondolkodom rajta. Amit írtál annak semmi köze az oldal témájához, és itt a cikkben sem szokásos kamuoldalakról meg átverésekről van szó. Pláne, hogy 1000 L$ ~ 1000 Ft -al egyenlő, az MLM, pedig itt sem pozitívum hanem átverés.

Bejegyzés: Earn2Life - pénzkeresés nem kreátoroknak

A_G_A 2012.03.25. 04:03:14

A képek tavaly nyár közepén készültek a karácsonyos kivételével, A Portal2 amire utaltam nem sokkal előtte jelent meg. Egy ismertebb kreátorpárossal beszéltem egyszer Urban Spiritről, és ők is mondták hogy már elég régen működik a hely.
A bump mapping textúra a falakon pont nem lényeg szerintem, de a mindent beszövő növényzet és a látszólag trehányul ledobott dolgok, vagy a beszűrődő fények igen. Pont olyan feeling mint nagyapám egyik elhagyatott madárháza 10 év után.
Ha már felhoztad akkor érdekelne az a sokkal jobb hely ;)
Amúgy a Malac voltam a képekről :)

Bejegyzés: Urban Spirit Store

ANOnymus 2012.03.23. 23:57:07

A bolt jelenlegi formájában nem olyan régóta létezik, én 2011 eleje környékén jártam ott, és tudtommal akkor újnak számított, persze lehet tévedek. Egyébként nekem is tetszenek a dolgai, annó az ő, valamint arcadia cuccaiból építkeztünk sokáig. Amúgy a raktár szerintem nem olyan érdekes, ha a textúrázásra célzunk, akkor a Bumpmap ami érdekessé teszi, de a berendezés szerintem nem olyan nagy szám, ilyen stílusban láttam egy sokkal jobb helyet, bár tény, hogy az nem boltként funcionált.
Amúgy Atthosz voltam :)

Bejegyzés: Urban Spirit Store

DanteMW3HuN 2012.03.04. 20:14:51

Nagyon szép kis hely volt :) Mikor már regisztráltam a Second Life-ra és megtaláltam a helyet akkor már máshogy nézett ki,de ugyanúgy szépen ki volt dolgozva mint itt a képeken csak máshogy nézett ki a táj :)

Bejegyzés: A megújult Nekem 7

Hera Poliatevska 2011.11.03. 12:04:08

Szia, Bobo.
1. Sajnos, nem tudok olyan épeszű embert elképzelni, aki egy totál ismeretlen nicknév kedvéért, helyette elvégzi ingyen a munkáját. (Pénzt kínálni ilyesmiért meg, úgy tudom, az iskolákban illegális.)
2. Ha mindenféle körülmények miatt (pl. telepítés, installálás) nem tudod saját magad elvégezni, amit vállaltál, mért nem mondod meg őszintén a helyeden? Nem a te hibád, ha a géped pl. nem bírja a programot. Én az őszinteségre szavaznék.

Bejegyzés: Látcsővel a lelátón: lóversenyen a Second Life-ban

Bobo19 2011.10.30. 09:49:36

Sziasztok!
Prezentációt kellene írnom a játékról, minimum 3 oldalban, nagyon megköszönném, ha valaki segítene nekem ebben.

Bejegyzés: Látcsővel a lelátón: lóversenyen a Second Life-ban

Hera Poliatevska 2011.08.22. 15:48:04

És szokás szerint máris valami egész más van a Barcelona del Oeste helyén - a Barcelona sim vagy megszűnt, vagy elköltözött; ha csak költözött, akkor majd javítom később a landmarkot hozzá.

Bejegyzés: Holá, señorita! – Nyári séta a virtuális Barcelonában

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2011.05.23. 19:41:39

Kissé többet tudok erről... Szóval a like-olásoknak köszönhetően a Facebook kap egy adathalmazt, és ezt az adathalmazt ajánlják fel a hirdetőknek. Nem név szerint, hanem like-olás szerint küldik a hirdetéseket. Így ha pl. magyar vagy, és rajta lógsz olyan oldalakon, mint pl. egy mobiltelefon-társaság üzleti oldala, akkor az hirdetők (nem feltétlenül a társaság) küldhet az oldaladra olyan hirdetéseket, mint egy mobiltelefon. Okosan van kitalálva, de a lényeg, hogy nem személy szerint szolgáltatnak ki téged a harmadik félnek, hanem egy csoport tagjaként. Így lájkolj...

Bejegyzés: Second Life-os karakter fiókja a Facebook-on

Hera Poliatevska 2011.05.23. 14:20:10

Mert valahogy el kell különíteni a lekérdezésekben a valós RL adatokat a fiktívektől, amikor a facebookosok eladják az RL személyi adatokat cégeknek direktmarketing célokra. - :) Most gonosz voltam. És természetesen nem tudom bizonyítani az állításomat. :P

Bejegyzés: Second Life-os karakter fiókja a Facebook-on

A_G_A 2011.04.27. 04:35:30

@Hera Poliatevska: Igen, erről már beszéltünk inworld egy pár emberrel, ez SL rákfenéje. Egy rakás nagyon jó hely szűnt meg mostanában, némelyik olyan amitől bárkinek leesett volna az álla. Főleg azért érdekelt volna, mert mindenhol csak a már felettébb unalmas steampunk van.
Akkor ez már másfél hónapja nem működik..

Bejegyzés: Éljen a tekintélyuralom! – a „Metropolitan Commonwealth of Nem” városa

Hera Poliatevska 2011.04.26. 13:13:53

@A_G_A: Ilyen gyorsan megszűnt. :(
Pont most hétvégén tudtam meg én is, mert voltam egy rendezvényen SL-ben, amin megjelent egy csoport Nem-karszalagos griefer, akik táblákkal hadonászva éltették a tekintélyuralmat és szidták a demokráciát meg a burzsoáziát (esküszöm).
Azért odaszóltam nekik, hogy én voltam a Nem-ben és csodaszépnek tartom, a grieferkedéstől függetlenül, mire az egyik "elvtárs" mondta nekem, hogy örül, hogy tetszett, de sajnos megszűnt, és ők a (posztban is említett) Nexus Prime simre vonultak vissza elvtárskodni.
Hát, sajnálom én is.

Bejegyzés: Éljen a tekintélyuralom! – a „Metropolitan Commonwealth of Nem” városa

A_G_A 2011.04.25. 22:07:50

Vagy ilyen gyorsan megszűnt a hely, vagy rossz az SLURL. Pedig érdekelt volna.

Bejegyzés: Éljen a tekintélyuralom! – a „Metropolitan Commonwealth of Nem” városa

A_G_A 2011.04.25. 21:33:46

Hát sikerült minket is kivágni innen. Épp azt kérdezgettem a kocsmában, hogy hol szerezhetjük be az OOC taget, ugyanis nagyjából a sim közepére kaptam LM-et. Mire nagy nehezen betöltött a környék (az új linuxos phoenix hihetetlen lassú) az egyikünk némi nyelvi félreértést kért számon az ott lévőktől, akik emiatt szimplán griefernek néztek, és rövid úton ki...raktak.
Jó-jó érthetően szigorúak, de pl. én ezerszer elnézést kértem közben, mégis együtt dobtak az akadékoskodó sráccal, ami kicsit túlzás.
Igaz azért valaki az utolsó pillanatban megdobott egy taggel, de vissza már nem tudtam menni vele. Remélem nem tiltottak ki.

Bejegyzés: Star Wars: Mos Eisley sziget a Second Life-on

Hera Poliatevska 2011.04.18. 09:55:24

Idén is megtekinthető ez az előadás, 2011. április 21-én, csütörtökön, magyar idő szerint éjféltől a blogposztban megadott SLURL-en (Japan Kansai régió).

Bejegyzés: Április Kyotóban: gésa-előadások a Second Life-ban