HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Magyar helyek (újratöltve)

2010.09.20. 20:14 :: Scandal Douglas

Lehet, hogy ennél több helyet is találhatunk, én  most a három legismertebbet sorolom fel, ABC sorrend szerint. Mivel Gabi és Naomy jelezte nekem, hogy a róluk szóló rész már nem teljesen aktuális, így nem azt a leírást fogjátok olvasni róluk, amit korábban az inworld újságban olvashattatok...

H-Art Dance Club: Schakal és Lukreczia vezeti a legrégebbi  magyar klubot és közösséget. Az elején csevegőklubként kezdték, ahol csak  magyar zene szól, később bulikat is szerveztek a rockzene jegyében. Ők már a valóságban is szereztek tapasztalatot közösségépítésben, hiszen a bécsi magyar rádió és közösség vezetői is egyben. A csoporttagságot ki kell érdemelni, és csakis ajánlással lehet bekerülni. Ettől függetlenül bárkit szívesen látnak.
Marha nagy türelemmel képesek beszélni az újoncokkal, tapasztalt mentorként szívesen segítenek,  még akkor is, ha ugyanaz a kérdés  hangzik el durván milliószor (mert egy  újszülöttnek minden vicc új).  Szinte  mindig találkozni valakivel, aki törzsvendég - a csevegőklub jellegét a H-Art mindig is megtartotta (korábban a tető volt a törzshely, ma már az Üvegtigris).
Változatos bulikat  tartanak szombatonként és csütörtökönként - így a nemzetközileg is elismert Rammstein klub is itt tartja havonta  egyszer a buliját. A rock már nem a meghatározó eleme a klubnak, de a dance  bulikon kívül a rock még mindig zúz...
Nagyon sokszor aktivitásra ösztönző események, contestek is vannak: motor
verseny, ejtőernyőzés, leányárverés, DJ-k harca, fénykép-versenyek adott témáról
hogy csak néhányat említsek.

Space Pirates Gaming and Jolly Roger Rock Club: Gabi Hagan lassan második éve vezeti Naomyval játéktermét és klubját - távol minden vitatkozástól és drámától, és néha a számítógéptől is :D. A heavy metal, azon belül is a germán metál azok a zenék, amiket itt általában lehet hallani.
Nem egy megszokott klub, mert nekik nem az érdekük, hogy minél többen forduljanak meg náluk, hanem az, hogy egy igazán erős baráti kör alakuljon ki. Nagyon régi arcokkal lehet itt találkozni, akik évek óta vannak az SL-ben. Van egy-két nemzetközi törzsvendég is, mint pl. DJ Slettina és MikaX...
A Jolly Roger korábban klubként indított, de Gabit egyre inkább érdekelte egy játékterem vezetése is. Mára már a játékterem lett a fő profil, a klub mára már csak egyszer, péntekenként tartja meg a bulijait. Így ha imádod a ZYNGO-kat, és a különféle játékokat, akkor érdemes itt lógnod.
Nem erősségük a kezdők pátyolgatása, kicsit zártkörű klubnak is tűnik a hely... nem is mondják már azt, hogy ez egy klub, inkább az ő és barátaik törzshelye. De ha szereted a heavy  metalt, és szeretnél magyarokkal beszélni, akkor péntekenként a Jolly Roger a legjobb választás.

Nekem 7: Miután megszűnt a Red Seven, és a Magyar Centrum, Atthosz létrehozta ezt a magyar közösséget azon fiatalok számára, akik szeretnének megismerkedni a Second Life-fal, és szeretnének egy olyan közösséghez tartozni, ahol szívesen látják őket. Itt is lehet nagyon jó cimborákkal találkozni, hiszen elég vegyes társaság fordul meg itt. Nemcsak a fiatalokkal és tinikkel találkozhatsz, de még a nagy öregek is megfordulhatnak itt.
A Nekem 7 egy közösség, és nem klub - ezért a bulik inkább házibuli jellegűek, amit akkor tartanak, amikor ahhoz kedvük van. Nem is profiljuk a rendszeres bulik, a jelmezes bulik is nagyon ritkán vannak. A magyar és nemzetközi kultúra és események inspirálják a tervezett eseményeket: kedvenc együttesük tribute koncertje, kiállítások, színházi előadások, élmény-beszámolók, ünnepi vagy szomorú megemlékezése: legutóbb az árvízkárosultaknak szerveztek gyűjtést.
A Nekem 7 folyamatosan változik, hiszen mindig újabb és újabb ötleteknek adnak teret - így pl. a magyar En Garde klubnak, az érdekesnek mondható Virtual Fitness Clubnak és a Red Seven kocsmának is. Újabban már paintballozni is lehet.
Atthoszék szívesen látják a kezdőket is: tutorialokon és ingyenes ajándékokon kívül mentorok is várják őket.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr502310783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása