HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Április Kyotóban: gésa-előadások a Second Life-ban

2010.04.26. 19:25 :: Scandal Douglas

Írta: Hera Poliatevska A hétvégén tavaszt ünnepeltek egyik kedvenc SL régiómban, a gyönyörű, Edo-korabeli japán Hosoi Mura településen (SLURL: http://slurl.com/secondlife/Japan%20Kansai)
Az ünnep alkalmából gésa-show zajlott a helyi kabuki színházban, „Április Kyotóban” címmel; az előadás részeként a gésák nemcsak táncoltak és zenéltek, de egyikük narrátorként előadta, mi a jelentősége és hogyan ünneplik a tavaszt a való életben Kyotóban, és szövegesen is elmesélték a rövid történeteket, amit a színpadon a tradicionális gésa-tánc nyelvén adtak elő.
Többször láttam már gésa-show-t SL-ben különböző helyeken, és mindig nagyon pihentető, kellemes kikapcsolódásnak éreztem, igazi felüdülésnek pl. egy fárasztó munkanap után. Nemcsak színházi előadás formájában találhatóak meg, hanem kisebb teaházak is hirdetnek nyilvánosan látogatható gésa-tánc esteket, maiko-avatásokat, évszakhoz kapcsolódó rendezvényeket, akár olyan barátságos szűk körben is, ahol a gésák tánc közben beszélgetnek a vendégekkel, név szerint köszöntik és virtuális teával vagy szakéval kínálják őket. Az ilyen rendezvények könnyen megtalálhatóak az esemény-keresőben (a geisha szóra keresve, általában az Arts & Culture kategóriában).
Ugyanakkor a Second Life-ban nemcsak nézőként, vendégként találkozhatunk gésákkal; ha valaki maga is azzá akar válni, az avatarja számára adott a lehetőség. SL-ben számos japán gésa-iskola illetve gésa-közösség létezik; teaházak, okiják, ahol oktatják és kinevelik a virtuális gésákat. A magukra adó gésa-iskolák természetesen nagy súlyt helyeznek arra, hogy egy tanonc végigjárja a gésává válás tanulási fokozatait, és komolyan vegye a zenélés, a tánc, a teaszertartás, és általában a gésa-kultúra elsajátítását. Gésának vagy maikónak lenni a Second Life-ban sem csak azt jelenti, hogy az avatarunkat gésa-kosztümbe öltöztetjük, hanem azt, hogy az avatarunk képessé válhat színvonalas, igényes, majdnem művészi virtuális szórakoztatásra.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr931953566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hera Poliatevska 2011.04.18. 09:55:24

Idén is megtekinthető ez az előadás, 2011. április 21-én, csütörtökön, magyar idő szerint éjféltől a blogposztban megadott SLURL-en (Japan Kansai régió).
süti beállítások módosítása