HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

A Second Life jövője, szerintem

2010.02.26. 15:58 :: Scandal Douglas

Most, hogy itt van az új kliens, és kipróbáltuk, látok egy-két megvalósítható ötletet. Ezenkívül megpróbálom megjósolni, merre mehetne a Second Life még...

Az egyik a két új skinréteg, a Tattoo-s és az Alpha Mask kapcsán jutott eszembe. Korábban láthatatlan prímekkel kellett vacakolni, csak mert a magas sarkú cipőkkel állandóan csak a baj volt. Nos, az Alpha Mask segítségével ez is megoldható lesz, és nem lesz probléma amiatt, hogy a cipő sarkánál a padló kissé fura.
Az Alpha Mask másik felhasználhatósága - és még mindig nem a furryknál tartok - hogy műkarok segítségével asszimetrikus lehet az öltözékünk, és nem kell aggódni amiatt, hogy a műkar alatt látszik a valódi kar is.
A Tattoo segítségével most már viselhetünk igazi maszkokat, eljött az ideje az igazi karneváloknak. Talán még a KISS is megelevenedhet így, LOL. De olyan szakállakat is lehet csinálni majd, hogy csak felveszed a Tattoo-t, és nem kell a skin váltanod alatta...

A Shared Media lesz a legdurvább. Olyan termékek fognak kerülni a piacra, ahol a webprogramozók fognak profitálni. Újságok, honlapok, stb.
Ha LL scriptekkel meg lehetne valósítani, akkor vissza fognak térni a játékgépek is. Tételezzük fel, hogy készül egy olyan honlap, ahol a prímre kattintva elkészít egy accountot, melyben már ki van töltve a felhasználói neved, és a jelszavadat te határozod meg, és az ID-del fog azonosítani. Befizetsz egy összeget, és játszol valamilyen játékkal. A legtöbb pontot elért játékos pedig megnyeri a befizetett összeget, minusz a commissionnel.
Mondanom sem kell, hogy ezzel a megoldással az XStreetSL-t be tudod vinni a boltodba, a vásárló onnan is válogathatnak akár :D De akár Facebook-ozhatsz is vele, vagy Twitterezhetsz is SL-ben.
De a DJ-k számára is van ötletem. Ma már vannak olyan honlapok, ahova a webkameráddal élőben közvetíthetsz. Képzelhetitek: hatalmas kivetítőn magát a DJ-t láthatod élőben! Vagy élőzenés koncerteknél láthatod az énekest.

Hirtelen ennyi, de néhány dolgot hiányoltam már így is. Biztos vagyok benne, hogy ezeket is be fogják hamarosan vezetni. A Second Liferól eddig is azt mondtam, hogy ez egy 3D-s webkettes alkalmazás. Miért nem lehetett volna egy 3D-s Facebook-ot csinálni belőle, Dashboarddal, ahova üzeneteket írhatsz fel, amit a barátaid olvashatnak. Így pl. reklámozhatnád ingyen az új termékedet, vagy a bulidat. Sokkal több értelme lenne az Ismerősöknek, és nem kötelező nézni, mert ha akarod, egyszer sem nézed meg.
Miért nem lehetett volna megoldani, hogy teljes fúzióban legyen a Second Life és az XstreetSL? Hogy nem kell befizetni egy terminálba, csak azért, hogy a honlapon vásárolhass, hanem közvetlenül a L$-ből vásárolhatsz. Az XStreetSL elérhető lenne a Second Lifeból is, így nem kell külön böngészőt megnyitni.
Nem próbáltam ki, hogy megcsinálták-e, de szerintem nem. Akinek mondjuk lenne 3D-s szemüvege (piros-kék anaglif szemüveg), akkor egy-két kattintással ez is elérhető lenne. Így látnád a mélységeket, és igazi 3D lenne az SL...

Agymenés vége...

Szólj hozzá!

Címkék: elmélet scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr901953065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása