HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

U2inSL

2010.02.21. 20:49 :: Scandal Douglas

Előző bejegyzésemben megemlítettük a Fake Show-kat. Most sem magamat akarom fényezni, hanem a legnagyobbakat :D
A U2inSL project a legelső Fake Show, ami tulajdonképpen bekerült az SL történelmébe. Nekik köszönhető az, hogy számtalan személyt elkezdett foglalkoztatni az a gondolat, hogy az SL-ben kéne prezentálni mindenféle együttesek koncertjeit. Ezeknek a show műsoroknak az értéke nem ér fel az Life Show-k értékével (ahol élőben énekel vagy zenél valaki), de akkor is figyelemreméltó, amit csinálnak.
Miközben a legtöbb Fake Show nem törekszik a 100%-os hasonlóságra, addig a U2inSL 100%-os hasonlóságra kíván törekedni - azaz olyan szintű koncertet adni az SL-ben, mintha maga a banda lépett volna be az SL-be. Profizmusukat az is fényezi, hogy emiatt párhónaponként 1x adnak koncerteket. Ezalatt az idő alatt tökéletesítik a technikájukat, újabb technikákat vetnek be.
Én eddig kétféle koncertjüket láttam, a Vertigo koncerteket és az Elevation koncerteket. Ám miután az U2 az új albuma után ismét aktivizálta magát, már ők is a 360° koncerteket adják.
Mit kell tenni, hogy részt vegyél egy U2inSL koncerten? Elsőként is csatlakozz a U2inSL csoporthoz, és figyeld a híreket. Amikor megkapod a csoport üzenetét, melyben elmondják, mikor lesznek a koncertek és hol (egy napot tartanak az amerikaiaknak és az európaiaknak). Ha sikerül bejutnod a koncertre - méghozzá nagyon korán, mert hamar megtelik a helyszín - akkor lehet örülni, hiszen a legújabb, eddig még DVD-n sem kiadott koncert élményét élvezheted a Second Life-on keresztül (megjegyzem, régen jelentkezni kellett a koncertekre és kisorsoltak, de nagy eséllyel bejuthattál, ha időben jelentkeztél. Köszönet Bubucnak a frissebb információért).
Azonban figyelmeztetlek egyvalamire: amennyiben nyugalmat szeretnél magadnak a koncerteken, az összes prímcuccot le kell venned, hogy csak a csupasz ruházatod maradjon. A viselt prímcuccok ugyanis lagot okoznak, még akkor is, ha semmilyen scriptet nem tartalmaznak. Az együttes szervezői erre különösen vigyáznak, mivel a Security-nek nincs más dolga, minthogy figyelmeztessék a koncertet hallgatókat, hogy vegyék le a prímcuccaikat a megfelelő menüpont alkalmazásával, és amennyiben ezt nem teszik meg, vagy még balhéznak is, akkor kidobják a koncert helyszínjéről.
Tehát ha elmész egy U2inSL koncertre, előtte kattints magadra jobb egérgombbal, válaszd ki a Take Off menüpontot, és utána a Detach All menüpontot.

illusztráció: Nyna Slate

4 komment

Címkék: események scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr271953060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2010.02.21. 20:49:00

Délelőtt már javítottam a cikken. Köszönjétek meg Bubucnak a friss információkat.

Bubuc Lilliehook 2010.02.21. 20:49:00

Ja Bubuc voltam... csak egyszer valahol Lilly-t adtam meg és valamiért ragaszkodik hozzá, hiába írom át :)

lilly 2010.02.21. 20:49:00

Egy kis helyesbítés ha szabad :)
Mostanában már nem alkalmazzák ezt a meghívós rendszert. Most az van hogy bárki mehet a koncertekre aki benne van a csoportban, de pár nappal a koncertek előtt lezárják a csoportot (tehát időben kell csatlakozni). Ez azt is jelenti hogy nagyon hamar betelik a sim, tehát érdemes korán teleportálni a helyszínre.

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2010.02.21. 20:49:00

Aki esetleg felháborodna azon, amit írtam, annak magyarázatul: egy élőben éneklő személy több pénzt tud elkérni egy klubvezetőtől, mint egy csapat, aki Fake show-t ad elő.
Az tehát vitatható, hogy melyik ér többet, vannak, akik számára mindkettő ugyanannyit ér, vannak olyanok is, akiknek meg a Fake Show nyújtotta illúzió ér többet az élő hangnál.
A U2inSL nem foglalkozik a pénzkérdéssel: koncertjeik ingyenesek, és felkérésre nem lépnek fel. Hozzáteszem: tudtommal...
süti beállítások módosítása