HTML

Tippek és trükkök

Mit tegyünk, ha csak csetelni akarunk az SL-ben? Vagy csak állandóan bent lenni?
Vannak olyan alternatív kliensek, amelyekkel csatlakozhatsz a Second Life-hoz anélkül, hogy terhelnénk a 3d grafikával a gépünket. A Metabolt és a Radegast textalapú kliens, Windowsnál .NET, Linuxnál Mono-t kell feltelepíteni hozzá. Mobiltelefonra is van kliens, leginkább a modernebbekre. A Mobile Grid Client-et Androidra, a Pocket Metaverse és a Sparkle IM I-Phone-ra. Bővebben a TPV listán...

Ideiglenesen feltöltés a Phoenix Viewer-rel
Az Phoenix "volt-Emerald" Viewer (és néhány alternatív kliens, mint pl. a Cool Viewer) egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy ingyenesen ideiglenesen lehet feltölteni vele bármit.
Bővebben...

Hogyan lehet Second Life-ból küldeni képet a Facebook-ra?
Igaz, hogy bonyolult, de SL2-ből ez is lehetséges. Most elmondom, hogyan...
Bővebben...

Mi hova lett az SL2-ben?
Keresed az SL2-ben azokat a funkciókat, amiket megszoktál a régi kliensben. Lindenék a beta idejében összegyüjtöttek néhányat, mit hol találhatsz. Sikeres keresgélést!
http://wiki.secondlife.com/wiki/Viewer_2_Moves

Rejtett menüpontok
SL2-ben is vannak rejtett menüpontok. A CTRL-ALT-D gombbal itt is elérhető az Advanced menü-t, de a CTRL-ALT-Q gombbal a Develop menü-t érheted el.
Még több trükk...

Címkék

Utolsó kommentek

  • CC Nostalgic: Évente egy-két alkalommal szánok pár percet az SL-re - részben ennek a blognak a hatására. :) Nos,... (2019.11.28. 17:25) Még vízen a Titanic
  • Hera Poliatevska: @baajos: Üdv, igen, ez a blog meghalt már elég régóta, és csak a saját nevemben nyilatkozva (nem t... (2017.01.23. 14:53) Tippek és Trükkök
  • baajos: Üdv;)) Frissiteni is kéne ezt a blogot , mert amugy tök jó , csak már sok minden változott, pl egy... (2016.09.09. 22:23) Tippek és Trükkök
  • Venompapa: Csak szóllok, az ideiglenes feltöltés már rég megszűnt valamint csakis képekre lehetett használlni... (2016.09.09. 22:07) Tippek és Trükkök
  • baajos: Jónapot! ;) (2016.09.09. 22:06) Párbeszéd Furry-kről. Cerberus riport.
  • Utolsó 20

Az SLHUNGARY.HU-ról

2010.02.06. 11:36 :: Scandal Douglas

Tudom, igazságtalan voltam, amikor arról írtam, hol folyik az élet a honlapon, miközben vannak többi funkciói is. Be kell viszont vallanom, hogy számomra az élet azt jelenti, hogy hol vannak új hozzászólások, hol folyik a kommunikáció.

Amikor elkezdtük az SLhungary-t, egy közösségi oldalt szerettünk volna - hírekkel, fórumokkal, képtárakkal, tudástárakkal, youtube filmekkel - szinte mindennel. Az elején működtek is a dolgok, de úgy tűnik, az ilyen portáloknak az ideje már akkor lejárt. Ma már a közösségi hálózatoknak van a jövője, vagy az egyszerű honlapoknak, ahonnan folyamatosan lehet újabb és újabb információkat olvasni. 
Persze, mi magunk is hibásak voltunk egy-két dologban, és valószínű, hogy a továbbiakban is el fogunk követni hibákat. A célunknak a Second Life népszerűsítése kellett volna lennie, nem pedig az ott létező magyar közösségeknek (szándékos a többesszám) vitákban és csatákban gazdag életének bemutatása. Volt idő, amikor elmérgesedtek a viszonyok, szerencsére ma már csend van és nyugalom. 
Ilyen viszonyok között már könnyebb a népszerűsítésre törekvés, jómagam meg is kívánok tenni néhány dolgot - annak ellenére, hogy szinte alig vagyok megtalálható az SL-ben.

Az SLhungary kezdőlapja három részből áll. Baloldalt található a főmenü (erről később), alatta  pedig azok a gombok, melyeket a kezdőknek szántam: azért ekkorák, hogy kiüsse a szemüket, és a hamar megtalálhassák azokat az információkat, amik az SL elkezdéséhez kellenek. Alatta találhatóak az SLhungary-ra történő regisztrálási lehetőségek, ha részei szeretnének lenni a honlapon történő eseményeknek - enélkül nem tudnak a fórumon kérdezni, üzenni a többieknek, kérdezgetni. Alatta található a tagok blogjai, érdemes ezeket is átnézegetni, hiszen a legtöbb párbeszéd itt folyik. Ez alatt található a fórum legfrissebb bejegyzései.
Középen találhatóak a Hírek, amiket az adminok azért tesznek közzé, mert szerintük érdekes. A honlap ezen része sajnos szegényes, és ennek nagyon súlyos okai vannak. Amikor a honlapot indítottuk, ide szántuk kirakni azokat az eseményeket, amiket a magyar klubok meghirdettek - ha meg akarták itt hirdetni. Igazság szerint itt barmoltuk el az egészet, mert úgy szerettük volna, ha ők hirdetik meg, nem pedig mi hirdetjük meg - ez utóbbira rémesen lusták voltunk már, örültünk, ha az honlap motorját ráncba tudjuk szedni. Amikorra meg már én hajlandó voltam önkéntes alapon hirdetni, addigra már a klubok nem kértek belőle... Hosszú história, felemlegetni a régi sérelmeket meg felesleges :D
Jobboldalt található a chatbox, ahol a tagok röviden életjelet adnak magukról. Meg még néhány apróság, pl. a Google fordító, Second Life kereső, keresőmodul, amivel a honlapon lehetne keresni, a partneroldalak linkjei, és a reklámok, aminek a bevételeivel a klubjainkat kívántuk támogatni annakidején.

Lássuk azonban a honlap FŐMENÜ-jét, mely tulajdonképpen az esszenciája lenne az egésznek. A fórumon lehet segítséget kérni a használathoz. Akkoriban én fórummániás voltam, így itt kezdtem el reklámozni a VTB-t a magyarok részére - itt lehetett kulisszatitkokról olvasni, és így tovább. Mára már csak néhány betévedő kezdő kér itt segítséget. Ajánlatos átolvasni a fórumot, mert hasznos információkra lehet bukkanni!
 A következő menüpont nem más, mint a Újaknak szánt információ. Su jegyezte meg nevetve, hogy jó lenne vastagon kiszedni és pirossal jelölni, mert nem igazán üti ki a szemüket. Erre találtam ki azt a bizonyos hármas gombot... 
A Second Life szótár néhány kifejezés elmagyarázását rejti, bizonyára még van mit elmagyarázni. Alatta találhatóak meg a tagok által felrakott Cikkek és Írások, melyeket tanulási segédletnek szántunk (itt található pl. az általam írt LSL oktatóanyag, melyre személy szerint nagyon büszke vagyok).
A következő menüpontokban lehet SL-ben készült képeket nézegetni, és néhány SL-ről készül videófilmet megnézni. Ezek alatt találhatod a letöltéseket, amik segítenek az SL-ben történő alkotásokban - néhány sculptie-faragó programokat lehet itt megtalálni.
A Jó helyeknél reklámozni kívántuk a magyar helyeket, bár nem minden helyet találhatunk meg itt, a lista sajnos nem teljeskörű (nem mindenki kérte, hogy reklámozzuk, mert ugyebár Merlin nem gondolatolvasó).
Az SL útikönyv alatt Hera írásaihoz található meg linkek, úgy éreztük, érdemes kiemelni ezeket. A linkek alatt is néhány SL-ről szóló oldal linkjét raktuk fel, meg található néhány helyszín SLURL-je is.
A DJ ISKOLA talán külön mesét érdemelne, és remélem, hogy Nora meg Diadora fog róla mesélni - vajon létezik-e még...
Az AJAXLIFE kliens linkre kattintva lehet elérni böngészőből a Second Life-ot - amennyiben nem vagy otthon, nincs kéznél egy kliens, akkor csak rákattintasz, éééés... nem működik. Úgy tűnik, jelen pillanatban a klienst fejlesztik, de talán, hamarosan elérhető lesz.
Hírt is lehetne beküldeni, bár az adminok (így én is) ritkán mennek fel az admin oldalra, így nagy eséllyel a fontos hírek elkallódnak. Így érdemes utána felvenni a kapcsolatot a site üzemeltetőjével, azaz Merlinnel, hogy varázsolja már fel a hírünket a főoldalra... Végezetül a Tagok listája is elérhető innen.

Mint látjátok, sok-sok dolog megtalálható a honlapon, csak rendre elbújnak, és úgy tűnik, a felhasználók nem szeretnek keresgélni. De érdemes keresgélni, mert sok-sok tudásanyagot próbáltunk felhalmozni, és aki veszi magának a fáradtságot, az nagyon keresett lesz az SL-ben.

2 komment

Címkék: magyar honlap scandal

A bejegyzés trackback címe:

https://slhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr721953053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scandal Douglas · http://slhungary.blog.hu 2010.02.06. 11:36:00

AjaxLife service has been temporarily suspended, pending investigation into its intermittent but extremely frequent refusal to make any connections to anything for no entirely obvious reason. As long as it’s in this state, running it costs me money for no benefit to anyone whatsoever.

Hopefully it’ll be back soon.

Magyarul: az AjaxLife ideiglenesen felfüggesztve, a többit nem fogom elemezni...

Krystal 2010.02.06. 11:36:00

Ajaxlife-fal kapcsolatban megdöbbentő élményem volt: már nem olyan egyszerű a dolog, mint régen. Konkrétan nem találtam meg a bejelentkezési felületet.

Visszont ennek kapcsán megkérhetnénk Picklest, hogy ugyan meséljen a webböngésző alapú SL klienssekről :)
süti beállítások módosítása